• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[1-drożne] MLTL Dayton PS220-8

marian

Moderator
Członek ekipy
Reakcji
273
Witajcie, przedstawiam Kolumny MLTL na głośniku Dayton PS220-8 które wykonałem w marcu, ale dopiero teraz zostały zrobione fajne zdjęcia, więc postanowiłem założyć temat aby je pokazać :)

ZAŁOŻENIA:

Nie było, po prostu znajomy przywiózł mi obudowy z tego projektu: http://speakerdesignworks.com/Singularity_1.html

...do odnowienia, czyli położenie nowego forniru i uzbrojenie w nowe akcesoria.

Głośnik:

Dayton PS220-8.
https://www.parts-express.com/dayton-audio-ps220-8-8-point-source-full-range-neo-driver--295-346

OBUDOWY:

Obudowy z MDF-u oklejone HDF-em, fornir modyfikowany dąb czarny srebrny z MIRO. Wosk Osmo 3032. Wszystkie wymiary w linku powyżej.

ZWROTNICA:

Zwrotnica jest inna niż w oryginalnym projekcie, lepsza. Niestety nie mogę zdradzić szczegółów.

ZDJĘCIA:

Zapraszam do dyskusji :)

Za dużo nie napiszę, słuchałem ich zaledwie kilka godzin i musiałem je oddać, więc głośniki w sumie nie były wygrzane, dlatego średnica i wysokie tony nie za bardzo mi podeszły.
Z kilka dni musiały by pograć aby je ocenić.
Bas, mimo iż lekko spowolniony, robił wrażenie, jak na szerokopasmówkę to niskiego basu było sporo.

To mój ulubiony szerokopasmowiec pod względem ceny i dostępności. U mnie pracuje w podwójnym hornie, więc dołu jest w zapasie. Trzeba przyzwyczaić się do szybko odpadającej góry, ale tu raczej Ameryki nie odkryłem :) Gratuluje konstrukcji!

Ostatnia edycja:
Super robota!

Szerokopasmowki trzeba po prostu lubic i albo sie je bedzie lubic albo nienawidziec :D
Zawsze mialem chrapke na ktoregos z tych PS'ow ale odwagi starczylo mi tylko na PS95 (bardzo mile zaskoczenie).
Jak czas i pieniadze pozwola to moze sie kiedys dorobie PS220.

Pozdr

Brawo za Szerokopasmowce :) a i buda fajna (ja tam lubię ascetyczne kloce) . Chciał bym jeszcze zobaczyć jeszcze te Horny od Kolegi wojtek18sound . KingSize (tfuuu ... fullrage) dla wszystkich :)))

Ten pomarańczowy korektor fazy dodaje wizualnego pazura do minimalistycznej reszty konstrukcji jak dla mnie super ;) Gratulacje !
Dużo dawałeś tłumienia ?

Powrót