• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mocowanie wzmacniacza do tylnych siedzeń

Reakcji
0
Witam
Powoli robi mi się mało miejsca w bagażniku, więc chciałbym zamontować wzmaki na tylnych oparciach. Zastanawiam się tylko, czy jeśli bym je przykręcił na blachowkręty samowiercące to ostre końce prawdopodobnie by się wbijały w plecy osób siedzących na tylnej kanapie. Tak szczerze mówiąc to nie sprawdzałem tego jeszcze, bo postanowiłem teraz tak zrobić i chcę podpytać kolegów o doświadczenia w mocowaniu. Powiedzcie jak macie u siebie zrobione? Równocześnie myślę, żeby stanowiło to jakieś chociaż marne zabezpieczenie przed złodziejami. Jeśli przykręciłbym wzmaki np. na torxy to troszeczkę trudniej byłoby je odkręcić potencjalnemu niechcianemu złodziejaszkowi. Z tego co patrzałem to nie ma możliwości otwarcia oparć, więc nie podłożę nakrętki z drugiej strony. Dlatego jedyne co mi do głowy przychodzi to blachowkręty

oparcie ma z 10cm grubości, wkręty możesz dać dosłownie 10-20mm żeby tylko przeszły przez mocowania wzmacniacza i blachę oparcia.

mocowalo tak wiele osob wzmacniacze
jest to najszybszy i najprostszy sposob...
solidnie, prosto, tanio ale wg mnie troche wiesniacko :P

dajesz te 10mm blachowkrety i nic nikomu sie nie stanie ;)

Powrót