• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Modernizacja Pioneer CS-66E

Reakcji
0
Witam wszystkich i chciałbym zapytać czy jest sens modernizować kolumny Pioneer CS-66E. Kolumny bardzo mi się podobają i chciałbym zachować skrzynki, a jednocześnie mam wrażenie, że dźwięk coraz bardziej się zlewa i jest coraz mniej szczegółowy. Kolumny grają razem z marantzem PM-45, a do niego podłączony dac nostromo. Bardzo bym prosił o sugestie.
Pozdrawiam

Dane kolumn https://www.audiovintage.fr/leforum/viewtopic.php?t=17188

Ostatnia edycja:
Tak degradacja jest postępująca. Zauważyłem też że lewa kolumna ma znacznie mniej wysokich tonów. PO podpięciu do marantza kolumn jbl e80 gra to całkiem znośnie więc wykluczyłem amplituner. Pioneery uwielbiam właśnie za ich wygląd i jestem w stanie zainwestować w nie ze 2000 tylko po to żeby zostawić budy.

aec7bf200d81d1300e4026c498c3cf19_1583329610.jpg

dfbccde44790ad2b74f77ee6809ccb19_1583330196.jpg

Zostawić wartości takie jakie są ? Jakiej marki kondensatory polecacie ?
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Możesz, także da się łączyć kondensatory równolegle celem zwiększenia pojemności.

Powrót