• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mój zestaw kina - proszę o ocenę

Reakcji
0
Witam,
To mój pierwszy post i mam nadzieję, ze nie ostatni. Po car-audio przyszedł czas na zmontowanie czegoś do domu. Aktualnie pokój 15m2 ale docelowo wszystko będzie stać w pokoju 45m2. Kino służy mi głównie do oglądania koncertów na DVD (U2, Sting, Peter Gabriel, Phil Collins) czyli głośno i jeszcze raz głośno :) . Amplituner to Yamaha RX-V 440.

tył
Seas 19TFF1 (H737) Textile dome
Peerless PPB 830860 - 5.25" Poly cone woofer

przód
Seas 25TFFC (H519) Textile dome
Peerless 10" CSC-X woofer

sub
Peerless 830500 12" XLS woofer
Keiga KG5230 (300 Watt) wzmacniacz

centralny
Peerless 850122 6.5" CSC-X woofer
Seas 19TFF1 (H737) Textile dome

Całkowity koszt komponentów niecałe 3 tyś zł.
Czy czegoś mi brakuje ?

membrany biernej do xlsa ;) ja swojego mecze aktualnie bez membrany ale chyba bede zmuszony do jej zakupu ;)
poza tym do takiej klasy glosniczkow przydaly by sie jakies porzadne zwrotki co wiazalo by sie z pomiarami ;) i znowu kosztami ... nie znam cen tych glosniczkow ale moze wyjsc ze ciezko bedzie ci sie zmiescic w tych 3kzl
pozdrawiam

daj lepeiej fotki jak to wyglada, napisac se kazdy moze :D

-daj fotki
-napisz cos o zwrotnicach

Z membrana bierna spokojnie zmieszcze sie w 3 tys, nie mam zadnych zdjec bo dopiero mam zamiar to wszystko zamowic w usa. Zwrotki i skrzynki zrobi mi ktos w 3miescie :)

od kiedy robi sie przody na 10" calowym glosniku ? tam musi jakis sredniak zagoscic!

a tak naprawde powiedz mi z kad akurat te glosniki wybralses i dlaczego ?

Słuchałem Seasów i Peerów w połączeniu i podobalo mi się. Pozatym są w dobrych cenach.

sadzac po tym ze masz dobry sprzet w bmw to widze ze masz w miare obsluchane ucho i wiesz czego chcesz... sluchales dokladnie ty modeli glosnikow co podales czy inne? kazdy producent ma lepsze i gorsze glosniki wiec nie mozna powiedziec ze kazy glosnik tutaj jest dobry albo lepszy od innego, ja proppunje przy takiej kasce pojezdzic po jakis sklepach w wejcherowie masz akkusa i poslychac jakis glosnikow zeby wiedziec w jakim kierunku zmierzyc a jak nie to idz na forum lukara bo tam jest wiecej osob ktore ci pomoga w lepszych czyt. drozszych konstrukcjach

dj_zibi napisał:
jak mamy ocenic skoro zdjęć nie ma?
Ja proszę o ocenę tego co mam zamiar kupic, jestem nowy w temacie kina domowego więc liczę na opinie bardziej doświadczonych.

VIP dzięki , przesłałem już specyfikacje do Witka z Akkus.

CSX jest do d.... z tego co pamietam HDS jest nastepca to raz.
Dwa 10 do 2way nie nadaje sie. Pomysl moze o m18wh vify

csx peerlesa odradzam słyszałem nie to szajs tylko sie nazywa peerles hds juz ładnie gra i ma trochę nawet duzo basu.

mavic
Jak chcesz cos pozadnego w nierozwalajacej cenie to mysle ze powinienes rozwazyc xt18wh + jakis pozadny wysokotonowiec, nie ta klasa porownojac do tego co wymieniles (oprocz seasow). Sub swoja droga moze byc i peerlees.
No i jeszcze jedno, zostaw akkusa w spokoju bo ceny z kosmosu.

Powrót