Witam. chciałbym zbudować sobie pierwszą kolumne podłogową tak zeby ja podłączyć pod kompa bez wzmacniacza ewentualnie jak bedzie trzeba to go kupie, box, bude czy jak to tam zwał moge zrobic ze sklejki 18mm tylko ze zależy mi żeby wymiar był 30sz,40gł, wysokość 80-100-nie bede tłumaczył dlaczego... nie zalezy mi zeby jakos bardzo głośno grała, ani na b.dobrej jakosci, chce zbudowac poprostu pierwsza swoja kolumne ktora bedzie miala niezły basik do słuchania głównie hip-hopu. wymiary pokoju to 2.20m na 3.5m. pieniedzy niemam za duzo chciałbym sie zmiescic w 100zl nie wiecej niz 150zł na 1 kolumne czyli podzespoły i materiał do jej zrobinia. jak zdobede kolejne pieniadze zrobie duga taka samą. prosze was zebyscie mnie nakierowali co moge kupic zeby zmiescic sie w tej kwocie i dobrze ją wykorzystac, potem jak to zmątować itd... myslalem nad nioskotonowy GDN-16-50-8-SC, wysokotony GDWK-10-200-8-PJ no wszytko z firmy stx. co o tym sądzicie ? co do zwrotnic to niewiem;/ musze kupic jakas gotowa ktora by byla odpowiednia? i zeby to wszystko bylo w miare proste w podlączeniu. prosze o pomoc i pzdrawiam