witam te na zdjeciu to moja konstrukcjia do domowego kina standard:55lzamknieta -zwrotka jambo a-3 podzial na 470/2800 .ale teraz przyszla na druga kostrukcjie tylko dla kumpla dosc bliskiego zawsze podobal mu sie dzwiek jak daja te kolumny a tym bardziej bas ,jego zdaniem jak trzeba to kinowy a przy muzyce estradowy .moim zdaniem go brakuje jak na takie kolumny powinny grac o wiele mocniej ale ze swoja konstrukcjia nie chialem juz kombinowac. a ze uparl sie zebym wykonal jemu to mam inne pole do popisu co sadzicie wszystko juz kupione ARN-226-07-4x2----ARP-150-00-8----ARV-104-04-8----co do zwrotki to tez chyba bedzie janbo a-3 ale moze jeszcze z jakims tlumikiem na wysokiego bo u mnie trosze wychodzi na pierwszy plan .pytanie brzmi czy wogule jest sens bawic sie w br z tymi glosnikami ?kolegi pokoj to podasze o nierownych ksztalatach ok 20-25m^ wczesniej grala tam wieza http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72268894 technics co z dzwiekiem u niej bylo roznie jak dla mnie to strasznie mulila bardzo tylko basss i basss. ze on nie chce tego bledu popelnic chce zeby te tesle byly w zamknietej ale nie wiem czy one tak wystarcza moje graja ze subem kody wiec bas mam ale same jako tako tez .co myslicie jakies propozycjie konstrukcyjne z br i tymi glosnikami .pozdrowka i czekam