kaczortrex napisał:
jakoś te superlatywy odnośnie technologi LED_LCD ciężko mogą pasować do tanich Acerków
No to właśnie po co wierzyć nalepką ? Jeśli ten acer ma dobrą jakość obrazu (nie wiem, bo nie widziałem) to jest dobry i tyle w temacie. Widziałeś ten monitor na oczy ?
IIyama niczym szczególnym w ostatnim czasie nie zachwyca. Częste bad pixele i nierównomierne podświetlenie bije po oczach. Nie mówię o wcześniejszych monitorach, na których firma wyrobiła sobie "markę", ale o ostatnim roku - nic specjalnego.
PS. Kolega wymieniał IIyame 6 razy ! i to nie byle jaką, bo monitor wyższych lotów za 4 tys zł. trwało pół roku, po 2 wymianie IIyama zadeklarowała się, że sama bez pośrednictwa sklepu poszuka nie wadliwego monitora i nadal przysyłali szrot. Albo nierówne podświetlenie, albo bad pixel. Finał był taki, że kolega zażyczył sobie zwrot gotówki i kupił Samsunga. Może miał wyjątkowego pecha, ale skoro już firma sama się zadeklaruje, że przed wysłaniem sprawdzi monitor a wychodzi bubel, to ja dziękuje- "postoje"

.