• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Monitorki do komputera

Reakcji
0
Witam! Potrzebuje monitorków do komputera, głownie do odsłuchu muzyki rap. Monitorki będzie wspomagać subwoofer na peiynigu pa-pa250f4 (tak tak wiem ;) ) Pokój około 11m2. Zastanawiałem się nad jakims z szerokopasmowych Tang-bandów 3 lub 4 cale. Chętnie wysłucham waszych propozycji. Budżet na same przetworniki-tak około 200zł. Pozdro :)

Nie pozostaje Ci nic innego jak projekt PJ+14SCX (w nowym wydaniu) w tym budżecie lub jakaś szerokopasmówka...

200zł na jakiekolwiek DIY to bardzo ograniczony budżet, za przetworniki jakieś 160zł, części na zwrotnicę w tanim wydaniu 50zł, resztę akcesoriów jak doliczysz, wyjdzie może z 300zł, zależy za ile zrobisz obudowy.

A jednak 200 na przetworniki, no to można już coś pomyśleć, głośniki komputerowe nie wiem czy warto kupować, ja bym nie kupił ze względu na wymagania co do odbioru...

Nie rozumiem po co stawiać w pokoju 11 m2 na biurko kolumny o pojemności ok. 10 l. brutto, gdy będzie użyty subwoofer.

Właściwie to autor nie napisał, że monitory mają stać na biurku. Mają to być monitory do komputera a można to różnie interpretować. Można mieć kolumny np na podstawach obok biurka lub zupełnie w innym miejscu.

Właściwie to autor nie napisał, że monitory mają stać na biurku. Mają to być monitory do komputera a można to różnie interpretować. Można mieć kolumny np na podstawach obok biurka lub zupełnie w innym miejscu.
Monitorki do komputera ustawione poza biurkiem? Na ścianie można powiesić, tylko po co takie pudła jako satelity.

No właśnie w tym sęk, że skoro będzie subwoofer, to wyciskanie potu z monitorów wydaje mi się zbędne. Te Creative'y też nie za bardzo mi pasują, wole coś stworzyć sam :D Może TB W4-1052SDF w jakichś ~5L pudełeczkach ? Albo coś podobnego ?

Powrót