• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Monitorki ze smieci...

Reakcji
1
Planuje zrobić dośc ciekawa konstrukcje na Usherach i seasie z innowacyjna jak dla mnie obudowa dlatego postanowiłem zmierzyć się z tym tematem na innych "tanich" głosnikach. Głośniki to M.STX.4.1.100.8.F.S.MC i GDWK AK od STXa:)

Najważniejsze czyli obudowa... front to pozostałość po progu, boczki panele z MDFu gr. 10mm oraz HDF pozostały po potłuczonych antyramach:) Fornir odpadki czeresni która lezy juz kilka lat:)

Narazie wygląda to tak:)

---------- Post dodany o 15:11 ---------- Poprzedni post o 15:10 ----------

img1143uj.jpg

e919f788bb2a171b.jpg

d3dec38429ad9452.jpg

Pomysł Ciekawy i wygląd też wyjdzie fajny..:) MTM będzie..? Nie lepiej połączyć to z PJ..? Bo AK jest nie dostępny co utrudni ewentualne kopie innym DIYowcom.. Jaka pojemność skrzyneczek..?

No u Ciebie leży ale u mnie nie..:) A myśle że jak wypali Ci ten projekt to byłoby ładne mini kino z tego..:) A PJ w razie byś nie miał to jestem Ci gotowy podesłać na jakiś czas..:)

Chłopaki bez spiny:) PJtka jest bardzo drażniąca poniewaz "wygina się" jej front. Wpierw zobaczymy jak to zagra. Troche "popsułem" z V obudowy przez szkolny błąd w liczeniu ale zobaczymy jak to zagra koło weekendu:)

Jak zwykle krytyka.. Dokładnie "bez spiny".. Chciałem tylko doradzić..! Nie każdy umie zwrotnice zaprojektować. I na pewno nie robi tego dlamnie i podemnie więc poco ten tekst nic nie wnoszący do jego tematu..? Żeby mu pomóc albo go zmotywować to nikt nic nie napisze.. Ale już wypowiedzi to każdy krytykuje..
Bardzo przepraszam za offtop..

smerfetek13 na forum jestem od 2005:) mało pokazuje ale kilka par kolumn zrobiłem, w tle na zdjęciach widzisz prawie ukonczone paczki motywacji to nie trzeba. Z PJtką... jak dostane cały zestaw pomiarowy i będzie Ci się chciało wysyłać nie ma problemu:)

Dzis dostałem to(Bonikol zamawiany u producenta wychodzi 13zl netto za kg):
24e45d85cb194267.jpg

Ostatni szlif i fornirowanie
1058bd411f1dabd3.jpg

W warsztacie tak zimno ze musze palić:)
b7aed81fe17469f3.jpg

Polecili Ci akurat ten typ kleju Bonikol czy po prostu zamówiłeś klej i tyle. Bo tych Bonikoli na ich stronie jest kilkanaście.

LuSzTi przez telefon ciężko sie dogadać... mało się człowiek orientuje. Na forum było juz pisane ze ktoś używał tego kleju. Pan przez telefon "przytaknął" tak ten najlepszy:)

Jak ktoś duzo robi warto pomyslec nad duzymi zamówieniami, powyzej ilus tam litró jeszcze taniej. Najgorsza sprawa to wysyłka. 20zł:/ Ale tak czy siak się opłaca.

No to miał być komplement. Jakbyś zrobił trochę inaczej foty, to bym napisał, że dwa klocuszki z drewna wystrugane. :thumbup:

Powrót