• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

monitory na seas`ie 27TBFC i tonsilu 13/40/12 By PioK

• Autor wątku Autor wątku piok
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dokladnie to 54zl ... tutaj jego parametry

1866709933yk9.jpg

ma podwojny magnes takze niezle bydle z niego

To w takim wypadku ja sie pytam jaki jest sens kupować stx gdn 18 sw, skoro za mniej keszu można mieć legalnego tonsila...czasami wybory ludzi są dla mnie dziwne...

dorzucam jeszcze wykres impedancji

impedxj6.jpg

[ Dodano: 2007-07-10, 20:46 ]
dlugo czekalem na wygrzanie sie kondensatorow w zwrotnicy by w koncu zaczely grac nalezycie. dopiero teraz moge napisac co nieco o dzwieku ....
kopolka gra fantastycznie... wogole nie slychac ze to aluminium(nie gra ostro i sucho), ale trabki i skrzypce swoj wydzwiek maja ... porownojac do visatona G20SC mniej szczegolowa ale za to bardziej muzykalna i przyjemna ...

tonsilek takze spisuje sie bardzo dobrze... ostatecznie dodalem mu troche wytlumienia na tylnia scianke i basik jest rewelacyjny... gdy trzeba potrafi szybko, precyzyjnie uderzyc wyzszym basem(60-70hz) co przy moim pokoiku i wiekszej glosnosic idzie juz odczuc .... ale i potrafi zejsc calkiem nisko i miekko z niezla efektywnoscia... 50hz zaden problem .... jest jednak jedna rzecz ktorej nie przewidzialem, srednica z polipropylenowej membrany... zawsze sluchalem na celulozowych a tu srednie tony sa 'inne', ale szybko sie przyzwyczailem

nie mam jakiegos ulubionego gatunku muzyki i slucham wszystkiego po trochu, w zaleznosci od nastroju... ale przede wszystkim licza sie damskie wokale i tutaj nie zawiodlem sie na moich monitorkach. w swojej plytotece mam sporo wokalistek Sade Adu, Sky Edwards, Cesaria Evora, Loreena Mckennitt, Norah Jones wszystkie brzmialy rewelacyjnie, jak nigdy do tad..... ale jak zapuscilem sobie Marize- Transparente to momentami az ciarki przechodzily czlowieka.

Powrót