• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Montaż wzmacniacza + głośniki Oryginalne radio Megane II

Jak najtaniej. interesuje mnie tylko polepszenie standardu w tym aucie.
otóż podkręce lekko bas i już zaczyna wszystko "rzygać" że tak brzydko powiem.
a interesuje mnie normalne słuchanie radia , dance, pop i jakieś tam dobre kawałki z mocniejszym uderzeniem w techno.

Nie wiem poradźcie, czy tylko tuba ze wzmakiem ? ale chyba tak: bo miałem na probe w przodzie włożone inne "lepsze głośniki" i niestety jak "rzygali" tak dalej rzygali.
więc myślę że tylko sub tu coś by zmienił przy tym standardzie radia.

Kasa myślę ze gdzieś do ~400zł.

"rzygało" bo radio ma za mało mocy i głośnik wpada w przester...
wzmacniacz 4 kanałowy, lepsze głośniki na przód i wtedy ewentualnie myśleć o subwoferze.

Przy tym budżecie nie poszalejesz jak chcesz trochę "podnieść standard" to proponuje wygłuszyć drzwi i Helixy B62C pod radiem powinny coś pograć. ;)

Jak się nie ma kasy na sprzęt a standardowy system w drzwiach poza pierdzącym basem pasuje, to się dostawia suba i zbiera pieniądze na front i maty a nie wydaje na sam front :)

Zgłupiałem, czyli ten zestaw z linku to nie dobry ?

o froncie z 16" to odpada w ogóle, nie mam zamiaru "rzeźbić" w drzwiach.

jaki wtedy sub i wzmak. oddzielnie ?

Ostatnia edycja:
Najpierw wygluszenie drzwi nawet na fabrycznych głośnikach
Potem kupujesz dobry front i do tego wzmacniacz
A na końcu myślisz o subie

który z tych powyższych co podałeś bedzie najlepszy ?
i jak to do tego się ma moc ktora pisze na kazdym np. 2 X 100 ? jak ten moj magnat co podalem ma 580W.

i poleć mi jakąś skrzynke do tego.

Ostatnia edycja:
Jak się nie ma kasy na sprzęt a standardowy system w drzwiach poza pierdzącym basem pasuje, to się dostawia suba i zbiera pieniądze na front i maty a nie wydaje na sam front

no tak nie bardzo i nie ja tylko tak myśle :

Najpierw wygluszenie drzwi nawet na fabrycznych głośnikach
Potem kupujesz dobry front i do tego wzmacniacz
A na końcu myślisz o subie

być może po w/w modyfikacja nie bedzie potrzebował suba? ;) choć sam w to nie wierze :lol:

Masakrator zapewne ;)

Jak kolega się zmęczy tym rozwiązaniem to zapewne przejdzie na jasną stronę szmocy.

"Masakrator" - to o tym była mowa o tym moim zestawiku z pierwszego postu ??

Powrót