• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mostek TDA7294 - pcb need

Reakcji
0
Siemka. Zbudowałem już wzmacniacz na TDA 7294 i jak na razie jestem zadowolony, ale potrzebuje jednak trochę więcej mocy. Mam zamiar zrobić mostek na TDA7294 i poszukuje płytki, żebym mógł wydrukowac na laserówce i dalej już wiecie co. na forum nic nie znalazłem. Na googlach również. Czy ktoś, jesli posiada, mógłby udostepnic schemat, bo pisakiem to płytki wychodzą nieelegancko. Za pomoc dzięki :)

Nie no chłopie nie rób sobie jaj, nie trzeba robić żadnego dodatkowego pcb żeby 2xTDA7294 podłączyć w mostek, wystarczy trochę poszukać, zerknij chociażby na notę katalogową.

A tak wogole to wez sie do roboty i sam sobie zaprojektuj w eagl'u lub protel'u. Jak sam takie rzeczy skladasz to i plytke tez sam sobie bedziesz potrafil zaprojektowac...

Nie chodzilo mi o to zeby Ci sie dostalo, tylko trzeba sobie samemu radzic... Chyba ze juz wszystkiego probowales i nic, wtedy prosisz o pomoc... Troche samodzielnosci...

dzieki

[ Dodano: 2005-05-01, 21:49 ]
Odebrałem. Sprawdziłem. SUPER. O coś takiego mi właśnie chodziło. Jeszcze raz dzięki. Jutro idę drukować do kumpla a po długim weekendzie zaczynam montować.
Pozdro.

[ Dodano: 2005-05-01, 21:59 ]
Jesazcze jedno. Tylko 25V??? może jednak dać trafo 2*24 (po wyprostowaniu ok 32V) i tak 0.5 kW?? http://www.toroidy.pl/sklep/index.php?widok=produkty&katid=1.12

Jak podłącze mniej niż 8 ohm, to tylko zabezpieczenie zadziała, nic się nie zjara?? Chyba dobrze kombinuję.

Pozdro.

Powrót