• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

mostek

Reakcji
0
Cześć czy robił ktos ten wzmachol jakie macie spostrzeżenia bo cos takiego by mi odpowiadało za wszystkie odpowiedzi dzięki. Aha i macie spis elementóe do tego bo ja tam raczej nie widze.

Załączniki

Kup sobie EDW z tego miesiąca,tam jest opis nieco odświeżonej aplikacji mostka na tym układzie-może to dobrze a może nie-bo jeszcze niewypróbowana ta aplikacja.

A co do tego,który zamieśćiłeś to obciążenie niemniejsze niż 8ohm i duże radiatory-bo strasznie się grzeje.

To samo jest na elektrodzie. Ludzie chwala te koncowke. Mozesz tam zobaczyc opinie. Sam sie przymierzam do zrobienia tej koncowki. Spis elementow mam, ale to jest tylko spisane ze schematu.

Wg EDW mostek z dwoch TDA7294 ma juz 400W mocy!!!!
A ja myslalem ze redakcja jest na poziomie :)

No prosze TDA 7294 na poczatku słyszałem ze ma 70Wat potem bylo 100W nastepnie ktoś zmierzyl i wyszlo mu 130Wat a teraz w mostku ma niby 400Wat, a gdy go przesterujemy to mozna by teorytycznie uzyskać 800Wat. Szkoda że niedopisali ze układ ten ma moc 1600Wat PMPO :)

Ciekawe ile "flaszek 40V" obalił autor tego tekstu gdy go pisał

Powrót