• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

mozliwy 3 way w tej kasie ?

Reakcji
0
dalo by rade zrobić 3 way za 2000zł licząc w to
- cene glosnikow
- cene zwrotnic
- obudowy i inne pierdoły
- uniamp
- robote + wysyłki ?

jesli nie to jakis 2 way monitorki? [ MAM POKóJ 8m2 ]
tylko z 2 way sie boje o ilośc basu, bo na 2x w170s brakuje mi go troche ;/

Szymek_1992 napisał:
To może 2way + subwoofer ?
ma to obecnie i chce zmiany - na lepsze :P
syrius18 napisał:
- cene glosnikow
- cene zwrotnic
- uniamp
tak
syrius18 napisał:
- cene glosnikow
- cene zwrotnic
- uniamp
- robote + wysyłki ?
niebardzo :mrgreen:

mam bsw 154-ii ale zajmuje za duzo miejsca... buda 110l, wole cos mniejszego co zagra ladnie, nie zabraknie mi basu [ bedzie go troche wiecej niz w w170s ] tak aby akurat weszło na biurko wiec najprawdopodobniej jakies monitory 2 way, bede mial na to 2000zł
tj glosniki + obudowy + wzmacniacz [ uniamp polecal pawel s ] + robota + wysyłki + zwrotnice + obudowa na wzmak ;]
pozdrawiam i poprosze o jakies propozycje :D

Jak bede mial juz uniampa to wlasnie mam zamiar cos podobnego do tego zlozyc :) Wydaje sie byc dobrym wyborem.

nonameplum, niektorzy sa wymagajacy;) gdzies pisalem jaki przypadek mialem.. mi sph-176 wystarczal w 12m2, gosciu ktory je ode mnie kupil wstawil jeszcze do pokoju bsw124II :mrgreen: to 2m5 drogi wydaja byc sie ciekawe.. tylko w pokoju 8m2 dzwiek bedzie sie dusil...

dolphin123, jeśli się tak bardzo kocha bass, że pozostałe pasmo może nie istnieć to ja rozumie :)

Projekt akustyka jest fajny i sam chciałbym taki mieć, tak jak pewnie nie jeden z Was :wink: Gdyby zakupić komplet głośników od akustyka (rozumie że schemat zwrotki wtedy dostajemy) elementy kupić w polinku, budy jakoś nie kosztownie zrobić to da się zmieścić w 2k zł.

nonameplum, albo kupic glosniki a AC, schemat zwrotnicy od przemo-lukasa i miescimy sie w duzo nizszej wkocie :P
jednak autor juz napisal ze chce monitory zeby je na biurku postawic

Pawel S., a to nie wiedziałem, że przemo-lukas ma do tego zwrotkę- wtedy naprawde było by tanio. Szkoda, że syrius18, uparł się na monitory miałby super zestaw :)

tzn pokoj 8m2 niebardzo mam gdzie postawic te kolumny ktore niestety musza stać na podłodze, dlatego wybralem monitorki zeby postawić je na biurku

Sam mam pokój ok 10m^2 i wiem z doświadczenia że ciężko zmieścić kolumny w pokoju

Jak masz niskie meble to można wcisnąć na górę :)
Monitorki można gdzieś ustawić, jest łatwiej, i nie zajmują dużo miejsca

do tej pory zmiescilem kolumny i bsw 154-II :D
ale poprostu za duzo miejsca mi to zajmuje, chce jednak pokoj taki bardzizej dorosły a nie zagracony
to jest model nowego pokoju -
monitory wlasnie chcialem postawić na rogach tego biurka, a kolumny to juz niema jak wcisnac ;/

syrius18, jak mozesz to daj fotke tego biurka - bo cos mi sie wydaje ze 18cm woofera tam nie wcisniesz :???:

Powrót