• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

MTX -JackHammer

• Autor wątku Autor wątku irek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

irek

Pan Irek
Reakcji
16
Moze juz widzieliscie, bo ja dopiero dzis w MTV zobaczylem ten glosniczek.

http://www.mtxaudio.com/caraudio/products/subwoofers/jackHammer.cfm

22cale srednicy, 6kW RMS (cewka 6,5cala), ponad 160kg wagi!

Jakie ma parametry T-S? A kogo to obchodzi!?

Po co komu taki glosnik? A po co komu scan speak? Chyba zeby sie pochwalic. No wiec ja bym wolal takim sie pochwalic. Przy nim silnik odrzutowy nie robi juz takiego wrazenia.

A co wy sadzicie?

Załączniki

• jackhammer.jpg
    jackhammer.jpg
    15.6 KB · Wyświetleń: 0
Przy takim cacku to parametry praktycznie nie grają żadnej roli, bo taki głośnik wykończy wszystkie inne wielkością membrany. I nie chodzi tu o SPL

irek my chyba o tym samym myslimy ja jak tylko to zobaczylem zaraz pomyslalem o tym temacie na forum fajny wooferek

samo posiadanie takiego cacka i swiadomosc ze moze to grac

Wzmacniacz 6000W

Earthquake PowerHouse Series

Number of channels:
1 / Mono Block
Max Power output: 5000 Watts / Linked = 10000 Watts
RMS Power 2-Ohm : 3000 Watts / Linked = 6000 Watts
Damping Factor: >800
Cross over slopes: 24dB/OCT
THD: >0.016
SNR: 104dB
Class: A/B
Speaker Connection: 10-Gauge
Power Connection: 2-Gauge
Input Type: Independent Low Level RCA / High Level Speaker
Dimension: 2 1/2" x 10 3/8" x 15"

Ile te cudo kosztuje?? Ciekawe, czy da się to podłączć w domu :D Biedna instalacja elektryczna heheh :)

zasadniczo 1600 dolcoweczek nie jest chyba az tak duzpo jezeli wezmiemy co bedzie napedzal i za ile

Nom, żeczywiście cen w poruwnaniu do "Hammera" jest śmieszna, ale ciekawe w jaka obudowe to trzeba wsadzić. Moze 1000l :-D

otoz panowie jestem wlasdnie po ozmowie z kolega ze stanow nazwijmy to zaprzyjaznionym audiofilem

zaraz wypytalem go o hamera i tak sie ma sprawa
losnik nie gra ponoc wcale rewelacyjnie jest stosunkowo wolny ale tu fizyka ma swoja prawa bas niesamowicie niski bez wzgledyu na obudowe nie czuly na wielkosc obudowy
mozliwa jedynie obudowa closed z powodu nie mznosci zestrojenia obudowy BR
producenta zaleca obudowe 200L !!!!!!!!!!!!!!!! relatywnie malo bardzo malo jak na 22 calowy glosnik

pnoc producent przesadzil ze sztywnoscia zawieszenia stawiajac glownie na spl, glosnik wymaga filtra ubsonicznego
top jest tylko na zasadzie kolega powiedzial koledze a ten drugiemy napial maila itd
ponoc jakas firma ze stanow robi na nim subbasy do domu!!!!!!

dziwne bo ja jak napisalem maila do mtx'a to glosnik jest robiony tylko na specjalne zamowienie i czeka sie na niego pol roku, ogladajac program pimp my ride chlopaki z west coust customs twierdza ze zamontowali kolesiowi jedyny taki glosnik i pierwszy na swiecie jest w jego posiadaniu..

moim zdaniem nie ma co dumac bo nikt z nas nie mieszka w stanach ;]

aha cena ok 6000dolcow

Powrót