• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nagrania testujące kolumny DIY

Reakcji
24
Jako początkujący mam takie pytanie do zaawansowanych.

Jakie nagrania powinienem użyć do testowania kolumienek.
Może macie jakieś wzorcowe nagrania, na których kolumny powinny zagrać ?
Z góry dzięki za info

Takie, ktorych sluchasz codziennie, tylko w odpowiedniej jakosci. Specjalne nagrania audiofilskie sa tak wyprodukowane, ze brzmia dobrze na kazdym sprzecie. Wiec po co sluchac i testowac sprzet na muzyce, jakiej nie sluchasz i sluchac nie bedziesz?

dowolne nagrania ktore doskonale znasz

z czasem dojdziesz do wniosku ze twoje pierwotne wybory nie byly zbyt trafne, ale bedziesz mial porownanie na roznym sprzecie

ja swoimi low-endowymi skladankami potrafilem wylapac dziury w pasmie w profesjonalnym sprzecie ;)
oczywiscie o scenie itp nie bylo mowy :p

Hmm... sądzę że to nie jest zbyt dobry pomysł, ponieważ wydaje mnie sie że odsłuch ulubionych nagrań nie będzie zbyt obiektywny.
Potrzebuje czegoś co jest w stanie pokazać słabość sprzętu , może jakieś specjalne nagrania testowe ... ?

Powrót