LightSound a co sądzisz o radiach JVC za około 350-400zł.
Ehh za tyle to da się kupić używkę, która już na prawdę gra, a nie próbuje grać

Tzn może na niskim pułapie cenowym reszty osprzetu dla przeciętnego będą te różnice nie do wychwycenia. Dlatego wzięło się powiedzenie, "bierz które Ci się bardziej podoba wizualnie". Mnie tanie JVC nie przekonują - mają bardzo słabą dynamikę, owszem, sam mam radio JVC ale jest to kd-sh1000 które jak było nowe, to kosztowało sporo i był to najwyższy model na rok 2008. Ma procek DSP, aktywną zwrotnice, brzmi całkiem nieźle, jednak daleko im do dynamiki Alpiny, jednak nie ostrzy tak góry, a ja lubie tytan czy alu na górze, przez co po prostu alpine z nimi się gryzie. Nawet łagodna 7878r którą miałem i tak nie bardzo grała z metalem na górze

Obecnie poluję właśnie na w 100% sprawną 7878r lub clariona 958 - ten mój był grzebany.
Jeżeli chodzi o nowe w tym przedziale - zaintestesuj się Clarionem CZ202Ex (x kolor), ma 2x rca, dość solidna końcówka mocy, brzmienie dynamiczne i nie ostrzące.
Jak używane:
szukaj alpine z serii cda-98xx, ew. pioneer z serii powyżej 6800 którego miałem, i mogę powiedzieć, że szersza scenę budował niż obecne JVC. Tak samo z clarionem - dxz858 to bardzo fajne, tanie i dobre radio. Wszystkie z tym panelem co ono są najlepsze
da się tak? dobre by to było
Użycie tylnych głośników jako subwoofera
— Rear Bass Enhancer
Funkcja Rear Bass Enhancer wzmacnia tony
niskie przez zastosowanie filtra
dolnoprzepustowego (strona 18) w dźwięku
kierowanym do tylnych głośników. Funkcja ta
pozwala tylnym głośnikom spełniać rolę
subwoofera, gdy subwoofer nie jest podłączony.
1 Podczas odtwarzania / słuchania radia
naciśnij przycisk wyboru.
2 Obracaj pokrętło sterujące, aż pojawi
się napis „RB ENH”. Wówczas naciśnij
pokrętło.
3 Obracając pokrętło sterujące, wybierz
ustawienie „1”, „2” lub „3”. Naciśnij
pokrętło.
4 Naciśnij przycisk (BACK).
Wyświetlacz powróci do normalnego trybu
odbioru / odtwarzania.