• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Następca ARZ 6608 Tesli

Reakcji
0
Witam
Po słuchaniu ponad rok moich tesli , zapragnąłem zmienić kolumny na coś lepszego.
Głośniki jakie mnie interesują to szerokopasmowe , po prostu polubiłem ten dźwięk :)
No i nie ukrywając są to tanie konstrukcje z racji tego że nie ma zwrotnicy itd..
A więc szukam czegoś nie wiele droższego grającego po prostu lepiej.
Wzmacniacz to Eltra ATS 361 , pokój 10 m˛.

Pozdrawiam i liczę na pomoc z Waszej strony :)

CoOcaiNe napisał:
nie ma zwrotnicy
w wiekszości dobrych konstrukcji opartych na szerokopasmowcach, jest zastosowany filtr, czyli zwrotnica.

napisz jaka kwotą dysponujesz.
może monacor albo fostex?
na forum jest tak konstrukcja z monacorem chyba nawet.

No tak ale Monacor SPH-60x to 99 zł / sztuka.
Ja szukam czegoś tańszego..
Budżet jak najtańszy a cel ma być taki żeby grały lepiej od dotychczasowych kolumn co raczej nie jest trudne , ponieważ arz nie jest jakimś super głośnikiem :)

Moim zdaniem tylko Monacor SPH-60X. Nic tańszego i lepszego od ARZ nie znajdziesz.

Dla czego Monacor?? Bo lepiej sobie radzi z pasmem wysokotonowym i zagra basem w przeciwieństwie do ARZki.

Tak się teraz zastanawiam żeby dodać jakiś GDWK do arz'tki i może sub np. na 22 scx..
Co o tym myślicie ?

Na wstęgach wgl się nie znam a metalowe kopułki np. 10/80/T to 50 zł / szt.
Myślałem nad PJ'tką z STX'a lub gwdk 9/80

tonsila olej - nie warto
PJtka jest dobra jak za ta cene
a GDWK 9/80 podoba mi sie za to ze jest baaardzo delikatny i maskuje sporo wad kiepskich nagran

Witam powiem odnośnie amplitunera Eltra ATS 361 ma bardzo dobre parametry odbioru stacji na zakresie ukf. Nie spodkałem do tej pory nic innego co by miało lesze osiagi w odbiorze stacji na paśmie 87.5-108 MHz

Tylko co to ma wspólnego z tematem?
Nie spodkałem do tej pory nic innego co by miało lesze osiagi w odbiorze stacji na paśmie 87.5-108 MHz
Wystarczy kupić np. takiego Kenwooda 5020L za 150 zł na allegro, żeby się przekonać co to jest dobrze grający tuner. ;)

Powrót