• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

nauczcie się wreszcie robić porządne systemy audio !!!!!

Reakcji
68

najbardziej mnie zastanawia co ten biedak zrobi jak mu się odpala kuranty w tych zegarach podczas audiofilskiej ekstazy |;‑)|;‑)

W pierwszym rzucie szczęka mi opadła. Ja rozumiem, facet miał marzenie, stać go to zrobił i banana ma na twarzy. Gratuluję, nieczęsto sie to zdarza.
Technicznie natomiast zastanawiam się tylko czy to jednak nie lekki przerost formy nad treścią :) Szczególnie że facet swoje lata już ma i pewnie słuch niekoniecznie jak za młodu.

Poza tym zawsze zastanawiał mnie taki line array w domu.
Jeśli ma długość podobną do odległości, to rzesunięcia w punkcie odsłuchu w fazie między najbliższym a najwyższym tweeterem muszą być potężne. Facet przecież nie ma aż tylu wzmacniaczy żeby wyrównać czasowo górę kolumny ze środkiem, czyli nie wyrównuje. Nie rozjeżdża mu to stereofonii?

Powrót