• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

NE078 WZMACNIACZ m.cz. 2x50W lub 1x100W - opinie

Daruj sobie ten kit... Jest duzo bardziej awaryjny niz wzmak na 2xTDA7294 (NE022 - fak ze 3x drozszy, ale samemu mozna na pajaka zlozyc caly wzmak za 40 zeta).

theant, ma w 100% racje.

Niemam pojęcia skąd oni wytrzasneli 50W ale realna moc to 2x20W 4R max.Kit ten jest nakłamany i na dodatek bardzo awaryjny....

Akurat mocy to on moze tyle miec, ale sam fakt ze bazuje na TDA2030A go dyskwalifikuje... Prawie wcale nie odtwarzaja wysokich tonow - a jak juz to bardzo kiepsko... No i te zabezpieczenia przeciwzwarciowe i termiczne, ktore ma niby miec wbudowane ten scalak - czy komus to wogole zadzialalo kiedykolwiek? Bo ja mialem tylko fajerwerki i kupe smrodu...

Do basu się nadaje - wiem bo 2 takie zfurałem. Gra nawet czysto, ale niezbyt głośno. I sporo się nagrzewa. Ogólnie wole TDA 7294.

Powrót