• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Neodymowy tweeter z malym frontem.

Reakcji
515
Panowie, co byscie polecili z tweeterow neodymowych z malym frontem, do podzialu w okolicach 2khz z mozliwie najbardziej rownym pasmem i neutralnym dzwiekiem ?

Tego małe wavecora sobie odrazu odpuść bo to jest kupa gigant
A ten tb jest podobno "morelowym"
Nie wiem czy pasuje ci taki charakter

Za nie duże pieniądze mozna kupic mała vife xt

Tego małe wavecora sobie odrazu odpuść bo to jest kupa gigant
A ten tb jest podobno "morelowym"
Nie wiem czy pasuje ci taki charakter

Za nie duże pieniądze mozna kupic mała vife xt

Nie zgadzam się. Te małe Wavecory są niesamowite! Biją droższą 19mm Vifę VTS na głowę. Mam tego najtańszego Wavecora, gra czysto i bardzo przestrzennie. Jedno zastrzeżenie - ciąłem go wysoko i to filtrem czwartego rzędu.

Nie zgadzam się. Te małe Wavecory są niesamowite! Biją droższą 19mm Vifę VTS na głowę. Mam tego najtańszego Wavecora, gra czysto i bardzo przestrzennie. Jedno zastrzeżenie - ciąłem go wysoko i to filtrem czwartego rzędu.
Przeczytaj kolego pierwszy post jeszcze raz i zobacz jakie ma byc przeznaczenie tego tweetera
Ten Wavecor zaczyna grać z podziałem ok 5kHz IV rzedem

Przepraszam, przeoczyłem te wymagane dwa kiloherce. Ja tnę go właśnie tak, jak napisałeś wyżej!

Powrót