• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

nie kupujcie forniru w Drewno Lux

• Autor wątku Autor wątku piok
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
zanim zamowilem u nich fornir dokladnie sie wypytalem droga mailowa o wymiary liscia o cene itd.... zamowilem 6 lisci forniru bukowego ktory mial miec szerokosc 30cm ... dostalem 5 lisci o szerokosci 27cm ;( ... cena tez im kosmiczna wyszla mialo byc 9.6zl za metr a zaplacilem 14zl/mkw

nie polecam tej firmy

paczke dostalem dzisiaj i wyslalem im przed chwila maila ... ale jestem prawie pewien ze jesli odpisza to biedzie to cos w tym stylu 'prosze odeslac paczke to wymienimy'.... niestety nie stac mnie zeby 3 razy placic za przesylke .... jakos sobie poradze z tym co mi przyslali ...

Ż E N A D A

ja akurat wielokrotnie korzystalem z uslug drewno lux zarowno bylem osobiscie jak i zamawialem na odleglosc i nigdy problemu nie mialem. kazdemu zdaza sie wpadka ale zawsze da sie jakos dogadac

fornir dostalem taki jaki mial byc czyli buk .... metry na fakturze maja dobrze obliczone czyli 5mkw x 10zl +vat ale fornir ktory dostalem nie mial 5 mkw tylko 4mkw ...

w odpowiedzi na mojego maila dostalem
' Proszę o zwrócenie uwagi na zawarty znaczek w naszej odpowiedzi który jest podany przy dł.i szer." ~ " jest to znak matematyczny wyrażający w przybliżeniu.
pozdrawiam
Bogdan '

wiecej maili nie mam zamiaru pisac bo nie ma sensu.. obudowy prawie oklejone... dobrze ze zamowilem troche wiecej

Hmm... 27cm to raczej nie jest ~30cm.

W sumie, jak zamawiałem w Zagłobie, to powiedziałęm, że chcę mieć w okolicach 32cm i dostałem liście o szerokości 31-33cm.

esh0 napisał:
Hmm... 27cm to raczej nie jest ~30cm
~30cm to wg mnie roznica paru milimetrow... ale nie az 3cm!! :???:

dobrze ze cos takiego napisales. jak bede cos zamawial w przyszlosci to zwroce uwage na dokladne wymiary

a ja mam jeszcze spory zapas kilkunastoletniego forniru :razz: ...tylko podniszczony troche... :roll:

piok, ja bym wciąż powalczył, z tym że już trochę ostrzej. /sąd hehe/
Często dopiero coś takiego przynosi efekty.

Langusta napisał:
/sąd hehe/
Często dopiero coś takiego przynosi efekty.
a najczesciej oni maja to w d... nawet jezeli to gdzies zglosi to male sa szanse na jakakolwiek poprawe jezeli sprzedawca nie okaze checi...

generalnie to obudowy juz okleilem z tym ze szerokosc to na styk byla... ostatni mail jaki od nich dostalem wyrazal chec doslania brakujacych metrow forniru, ale podziekowalem im i sorawe tak zostawiam

piok, to po cholere robisz wielkie halo, jak nie chcesz forniru ktorego Ci rzekomo nie przyslali? kupy sie to nie trzyma.

gdyby chodzilo tylko o brakujacy lisc forniru to tak mocno bym sie nie wsciekl. jestem w stanie uwierzyc w to ze magazynier nie byl wybitny z matematyki a Bozia dala mu tylko 5 palcow a nie 6 ...
... ale przyblizanie 27cm do 30cm to brak poszanowania klienta

gdy im mocno nawtykalem to zaoferowali dosylke brakujacego metra forniru ale ze nie jest mi juz potrzebny to laskawie odmowilem

gdybym chcial walczyc to cale moje prace opoznily by sie o conajmniej tydzien ... a tak obudowy mam juz prawie polakierowane... jutro tylko przetre papierem 400 i poloze ostatnia warstwe lakieru( troche ten lakier w dekiel lupie)

.... wyszlo idealnie ;]

Wniosek nasuwa się jeden: Jeśli zamawiamy fornir przez Internet, lepiej zamówić płaty ze znacznie większym rozmiarem, niż takie, jakie potrzebujemy. Nie ma co się łudzić, stolarstwo mimo wszystko przez wielu kojarzone jest z mało precyzyjną robotą, 3-5cm to dla nich tyle co i nic.

Powrót