Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
elektrolity wybuchajš praktycznie tylko gdy da się im odwrotna polaryzację,bo napięcie przebicia maja z reguły wwwiększe od znamionowego ,te kilka elektronów więcej nie rozsadzi elektrolita tak z marszu
Teoretycznie napiecie na elektrolit mozna dac okolo 10% wieksze i powinien wytrzymac - ale to tylko teoria... Co do wybuchania to zdarza im sie w zasilaczach impulsowych, wlasnie te na wyjsciu zasilacza... Pracuje w serwisie i 70% uszkodzonych zasilaczy impulsowych jakie robilem mialy wywalone kondy na wyjsciu...
elektrolity wybuchajš praktycznie tylko gdy da się im odwrotna polaryzację,bo napięcie przebicia maja z reguły wwwiększe od znamionowego ,te kilka elektronów więcej nie rozsadzi elektrolita tak z marszu
Mi wywaliło elektrolit na jakie małe napięcie (dawno to było wiec nie pamiętam) ale z mojej winy. Nie chcialo mi sie ic do sklepu kupic taki jaki powinien być i wsadziłem to co miałem (powinien byc na wieksze napiecie - ten główny w zasilaczu)
Ja tez nie stosuje bezpieczników, Powód? Znowu lenistwo!!
Ale taki kozak nie jestem zeby sprawdzac napiecie palcem
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.