• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Niepotrzebna drobnica.Wywalić czy do czegoś się przyda?

Reakcji
0
Więc poniewiera się u mnie takie cuś nie wiem czy to jest do czegoś przydatne czy na śmietnik, zobaczcie sami :arrow:

Mam jeszcze całe wiadereczko(po śledziach) różnych rezystorów około 300-400 i kilka transformatorów. Może da się z tego coś zbudować jakiś przedwzmacniacz lampowy bo jak nie to wywalam.

Na fotkach widać tylko w choinke kondensatorów ELWA i kwarcy ... Osobiście nie chciałbym do nowego zasilacza dawać starych kondów ;) Co do kwarcy - potrzebne tylko do procków, może spróbuj na allegro wystawić? :P

Jeśli chodzi o wiadereczko rezystorów - jak Ci potrzebne to poco wywalać? Transformatorków napewno bym nie wyrzucił :)

wystaw na allegro do 1zł ;) na pewno wpadnie kilka złotych a komuś może się przydać ten śmietnik :)

niedawno wystawilem zestaw takich kondensatorow na allegro. poszly za... 1zl ;]
poszukaj szkoly "elektronika" w okolicy i tam oddaj lub np do pracowni elektrotechnicznej w MDKu lub cos takiego

Powrót