• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nietypowe CA

• Autor wątku Autor wątku Jq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Jq

Reakcji
11
Co myślicie a takim połączeniu.

Na desce rozdzielczej zamiast wysokotonówek umieścić szerokopasmówkę TB W4-657sc, a w drzwiach zostawił bym niskotonowe szesnastki z zestawu rainbowa slx265 lub morela Tempo 6 lub nawet oba. Szerokopasmowy głośniczek byłby puszczony przez wzmacniacz od 200 lub 400 Hz, a niskotonowy do tych 200 Hz ?

Ogólnie jestem średnio zasowolony z wysokotonówek raibowa jak i morela z zestawu Tempo 6.

Jq napisał:
Ogólnie jestem średnio zasowolony z wysokotonówek raibowa jak i morela z zestawu Tempo 6
a slyszales tego TB?
podoba ci sie?
jak tak to mozesz tak zrobic
robilismy tak ale z coaxialami i efkt byl dosc dobry

Z coaxialami rzeczywiście efekt mógłby być dobry(sam idę tą drogą) ale ta szerokopasmówka nie poradzi sobie w najwyższym paśmie... Więc albo dać ją jako średniak w 3way albo szukać coaxiala... chyba że nie przeszkadza ci brak góry :D

Pawel S. napisał:
pytam po raz kolejny - slyszeliscie ta szerokopasmowke?

Nie słyszałem jej osobiście ale po wykresach wnioskuje że po 14k nie bardzo chce już grać... więc imo "najwyższej góry" może brakować :D Ale jeśli nie... to sam chętnie wypróbuje bo cenowo mi się podoba :twisted:

TB W4-657sc - tego modelu już nie ma w Polinku. Jest model 657SB. Jednak ani jednemu, ani drugiemu góry nie brakuje, przynajmniej takie mam odczucia po słuchaniu obu tych głośników.

A co z innymi modelami TB? Ten proponowany wyżej jest niestety dość spory, a mają w ofercie przecież mniejsze(i tańsze przy okazji) np.W2-780SD czy W3 881SJ. Ciąć wtedy można by przy około 400hz... Słyszał ktoś je, nadadzą się?

Powrót