• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[sprzedam] NOS DAC AD1862 z zasilaczem wg projektu z diyaudio.com( pcb v1.3 na AD1862 N-J i OPA134PA + zasilacz PSU1)

Reakcji
0
Mam do sprzedania NOS DAC AD1862 z zasilaczem na kości AD1862 N-J i OPA134PA w I/V

DAC gra, wg mnie, bardzo muzykalnie i przestrzennie nawet na tanich opampach.
Oczywiście można pominąć standardowy układ I/V i zastosować dowolny inny np. na lampie.
Można też rozlutować zworki i pominąć rejestry przesuwne i podać sygnał PCM bezpośrednio na kości z FPGA, CPLD czy I2SoverUSB.
Ale, wg mnie, nie ma to sensu, gdyż w wersji "podstawowej" DAC brzmi znakomicie - taki gra u mnie w zestawie.

Układ wymaga transformatora z dwoma odczepami - najlepiej toroidalny lub R-Core 30W 12V+12V

Cena - 1200zł + KW

Zainteresowanych zapraszam na PW.

Dac do sprzedania w wersji uzupełnionej o trafo i konwerter SPDIF do I2S WM8805 z manualnym przełącznikiem pomiędzy źródłem optycznym a koncentrycznym.

Obsługuje sygnał do 96kHz dla optyka i do 192kHz dla koncentryka.

Układ został pomierzony, kości wytrymowane i jest gotowy do pracy - wystarczy podłączyć źródło.

Ja polecam WiiM Mini albo Pro - bardzo fajne źródło sygnału cyfrowego.

Cena - 1300zł + KW

Zainteresowanych zapraszam na PW.

Powrót