• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

nowa a stara seria stx'a

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Sound Wave napisał:
tamjest napisane na 100% na tej płytce malutkimi znacznikami

Faktycznie jest napisane, ale normalnie prawie tego nie widać.

THX Sound Wave

btw: i jest tak jak pisał hoosar
Jak odwrocisz glosnik tak aby lezal megnesem do gory i styki beda skierowane w Twoja strone to plus bedzie z prawej strony

Jeszcze raz THX :)

mlodedrwale napisał:
może można podać małe napięcie stałe i zobaczyć w którą stronę wychyla się membrana? ale nie wiem w którą się wychyli kiedy + jest podłączony do + a w którą jak jest odwrotnie. Z kopułką to raczej nie przejdzie.

jak będzie + do + to membrana wychyli się do przodu a jak + będzie do - to membrana się cofnie

Ja szczerze mowiac tez nie zauwzylem wczesniej tych znaczkow (sprawdzalem bateria tak jak napisal yeti), mogliby zrobic to tak zeby odrazu bylo widac gdzie jest + a gdzie - .

a ja sie tak spytam czy na wolumenie w wawie sa juz nowe serie czy sie dalej starych pozbywaja?? bo nie chce sie tam tluc nadaremno

A ja miałem STX'a 22-120-8-SC na pudełku kartka z napisem jaki to model niebieska, kartki z parametrami nie było, magnes był wentylowany ale stary 22 chyba też taki miał nie wiem... :D Ale już go nie mam - sprzedałem :D

Sound Wave jak posłałeś mi starego to Cię uśmiercę ... :D <żart oczewiście ale i tak chcem nowego :P>
Pozdroo

Kudłaty, zadzwoń do stx i powiedz że będziesz w weekend na wolumenie, i że chcesz kupić głośniki z nowej serii, wtedy zapakują Ci napewno nowe.

Powrót