• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nowe glosniki w ofercie akkusa

• Autor wątku Autor wątku Ukasz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Membrany są kewlarowo-węglowe, z tego co mówil AW bardziej sztywne niż aerogel Audaxa.

nie wiem ja przy okazji popatrzylem na glosniki ktore mnie interesuja ... i wyszlo malowane 2tysie na podlogowce ...buuu

Ciekawe te głośniki , fajne są 13'tki. Troche mi się te ch-ki nie podobają :/ . Za to te wielkie magnesy tak :D .

Yoshi_80 napisał:
Ciekawe te głośniki , fajne są 13'tki. Troche mi się te ch-ki nie podobają :/ . Za to te wielkie magnesy tak :D .

tylko te 13 cos mają wychylenie niewiarygodne (+\- 6mm). Jak dla mnie tansza 18 po parametrach niezla...

No fakt te wychylenia jakieś ogromne ale patrząc na ten głośnik to wcale może nie być przesadzone. Jakby nie patrzeć filozofia firmy jest jasna : niski fs , wielkie wychylenia , poteżny magnes :D . Nie ma bo lubią bas chłopaki i nawet 13'tce nie odpuszczą ma basować i koniec hehe.
Parametry też fajne , tylko własnie te wykresy jak są wiarygodne to niezbyt ładne. Widać dążenie do osiągniecia dobrego basu ujemnie odbiło się na srednich tonach tych głośników.

Powrót