• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

nowe kolumny STX?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
0
Witam.
Od dawna śledzę ofertę STX, i od dłuższego czasu nic się nowego nie pojawia z kategorii kolumn Hi-Fi Hi-End.

Wie ktoś może czy coś się w niedługim czasie pojawi nowego, może ktoś ma jakieś przecieki. Ciągle widnieją ich flagowe produkty czyli MX-140 i FX-200 i FX-300.

Myślę, że fajnie byłoby gdyby się pojawiły kolumny np. trójdrożne na przetwornikach z serii AWX z niskotonowym np. SW.STX.8.1,5.250.8.F.A.FC.X .

Być może takie kolumny do najtańszych by nie należały, ale może chętnych by było. :)

Dzięki Pawle za informację :)
Faktycznie poszperałem troszkę bardziej na forum i znalazłem Wątek: Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Jest tam wzmianka o tych kolumnach Neutrino.
Podobają mi się głośniki z takimi "stożkowymi" kopułkami, fajnie to wygląda.
jestem ciekawy jak będą wyglądać finalnie. Jak widać jednak nie poprzestaną na tych kilku projektach znanych od dawna.
Może z czasem pojawi się podobna konstrukcja 3-drożna albo 2.5 drożna.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót