• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

nowosci dla diy;)

Ciekawy głośnik z tym że nie widać schematu zwrotnicy, chyba że jest w środku - to zamyka drogę do zabawy i tuningu a i cena to na 99,999% 164 euro

KAPRINT napisał:
nie widać schematu zwrotnicy, chyba że jest w środku - to zamyka drogę do zabawy
zamyka droge do zabawy kopiowania gotowych zwrotek?:P niewielu ma czas bawic sie w pomiary i korzystaja z gotowych zwrotek zamieszczonyc przez tych niewielu;)
KAPRINT napisał:
i cena to na 99,999% 164 euro
tylko ze jak zmieniasz kraje to cena jest inna, wiec mozliwe ze to przelicznik juz na zlotowki..
ladny :wink:

Załączniki

• trinity6_207.jpg
    trinity6_207.jpg
    30.4 KB · Wyświetleń: 0
Ja mam zamiar zamowic u nich komplet visaton'ow
Cena jest na 100% w Euro, choc rozni sie z zaleznosci od zamawianych sztuk:
szt Netto Brutto
1 138.16 (164.41)
4 132.15 (157.26)
8 126.15 (150.11)
12 120.14 (142.97)
Dla 1 sztuki z przesylka do Polski ( wspomniany w 1szym poscie glosnik):
Order total in Euro
Total goods 138.16
Credit card fee 4.26
DPD parcel service 1.6kg 25.00
Total EUR 138.16
19% VAT inclusive 164.41
Pozdrawiam

taaak, czegoś takiego szukam ,jednak nie w cenie 500zl /szt niestety.
Szczególnie że HiVi na zachodzie za specjalnie wybitną firmę nie uchodzi :)
Znani raczej ze stosunku cena/jakość niż jakość.

Głośnik wyglada ciekawie ale z drugiej strony podejżanie. Ta ch-ka dziwnie daleko sięga, jest ktoś w stanie odczytać koniec skali 40 czy 60kHz ? W obu przypadkach moim zdaniem jest to chyba przegięcie albo jakiś wybitny tweeter. Przecież do 60kilo dociagaja diamentowe tweeterki, klasyczne z trudem do 40k a koszuja tyle co ten cały głośnik.

Sekca basowa jest troche porażką, trzeba by dokładać wsparcie.

No ciekawe te tweeterki, musze na spokojnie w domu przejżeć oferte, przydaloby sie jakąś konkretniejsza dokumentacje znaleźć.
Ceny nie sa wygórowane wiec mógłbym sie na coś na próbe skusić.

Akurat wertując zagraniczne stronki Diy to naczytałem sie sporo pozytywnych opini na ich temat, napewno jeden model szerokopasmowca był chwalony tylko za chiny nie pamietam jaki.

Ten RT1L wygląda bardzo obiecująco jedyna wada to niski SPL 88dB 2,8V przy 4 ohmowym głośniku czyli raptem 85dB....

panowie ja akurat jestem w Irlandii więc moge coś kupić, tylko że bede dopiero wracał na święta :sad:

[ Dodano: 2008-09-26, 18:30 ]
mam prośbe jeszcze, możecie przejżeć ich oferte wzmacniaczy do subwooferów , miałem zamawiać u irka sub300, ale jak któryś by był równie dobry, to mógł bym kupić tutaj, ma on napędzić 2xmds08, w przyszłości może jeszcze coś innego.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-09-26, 18:39 ]
KURDE POMYŁKA TA FIRMA NIE JEST Z IRLANDII :oops: ALE MNIE PONIOSŁO :oops:

Powrót