• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nowy sub do domu, pozniej ewentualnie do samochodu...

Reakcji
1
Witam

Tak sobie myslałem nad nowym głsnikiem do subwoofer-a (stx to juz mało...) i wpadłem na ten głosnik: MDS08
O głosniku juz sie troche naczytamłem i cos o nim wiem :wink: Pozostaje jedna sprawa... jak narazie subek bedzie grał w domu, pozniej jednak planuje wsadzic go do samochodu (pozniej... bo jak narazie nie mam autka :) ) Czy ma to sens? Nie wiem czy do samochodu projektuje sie innej pojemnosci obudowy, niz do domu... stąd to pytanie :oops: W domu miało by to grac pod Holtonem, a w samochodzie to wielka niewiadoma :wink: Subik mial by byc do roznego rodzaju muzyki z naciskiem na elektroniczna(techno,trance itp. ) Co o tym sądzicie?

MDS08 ma to do siebie, że nie wymaga dużej skrzyni, więc z powodzeniem może być stosowany zarówno w domu jak i w aucie. Nie musisz projektować dwóch osobnych skrzyń.

bart210 napisał:
MDS08 ma to do siebie, że nie wymaga dużej skrzyni, więc z powodzeniem może być stosowany zarówno w domu jak i w aucie. Nie musisz projektować dwóch osobnych skrzyń.

Ok dzieki bardzo :)

Poszukaj na forum, jest dużo opisów dot. aplikacji tego głośnika. Największym powodzeniem cieszy się obudowa bas-refleks ok 20l. strojona od ok.35 hz do ok. 40 hz tunel o średnicy 7cm.

KAPRINT napisał:
Poszukaj na forum, jest dużo opisów dot. aplikacji tego głośnika. Największym powodzeniem cieszy się obudowa bas-refleks ok 20l. strojona od ok.35 hz do ok. 40 hz tunel o średnicy 7cm.

Dzieki za rade, ale juz to wczesniej wszysto przeczytałem :wink:

Jestem raczej z tych ktorzy najpierw szukają, a pozniej zadaja pytania :razz:

Tak czy inaczej... Dzieki :)

Powrót