• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nowy, tani usher - miał ktoś styczność ??

takero napisał:
Przemek napisał:
Zmieniony litraż obudowy, maty na ściankach, poprzeczka, ustawienie bass reflexu względem głośników i inna rura, brak bi-wire, okablowanie srebrem no i zwrotka zaprojektowana od nowa przez P. Albeckiego z Akkusa...
no to mniej więcej jak ja ;P
Rozumiem że z wiadomych względów nie chcesz się chwalić schematem, ale może choć powiedz jakie są podziały :)
Ja narazie dwie zwroty testuje - podział w okolicach 3k i okolice 2.1k.

żadnych informacji na temat zwrotnicy, przykro mi - kasa jest kasa... :wink:

[ Dodano: 2007-04-14, 19:28 ]
A co do wyglądu głośników - są śliczne...na zdjęciach nie mają uroku ale już włożone w obudowę w połaczeniu z czarnym wysokotonowcem i b-r...miodzio...a obudowa w środku i tak czarna - maty są :D

Jak tam konstruktorzy - coś na Usherach się finalizuje? U mnie końcowe składanie - wmontowałem w obudowy gniazda kolców, obok gumowe, twarde nóżki - gdyby kolce nie były używane, 4 warstwy półmatu Aquarethane, jutro gniazda głośnikowe i właściwie na weekend odsłuchy gotowych monitorów :)
Konstrukcja wkrótce w dziale własnych konstrukcji, tak myślę...

Mi wpadło w ręce coś lepszego od usherów więc je sprzedałem, za dużo sprzętu już mi się w domu gromadzi...
Miejsca już nawet nie ma :P

A to chyba ze 2 razy drożej? :) No i inna liga - nie ten rozmiar niskośredniotonowego :D

Niespodzianka od ...pupy strony :D

Załączniki

• speakers_130.jpg
    speakers_130.jpg
    38.4 KB · Wyświetleń: 0
Za kilka dni.
Właściwie pozostało tylko zalutować kable i przykręcić głośniki.
A i najważniejsze - przymocować tabliczki z logo :)
Układ głośników Usheropodobny z offsetem wysokotonowca.
Jak widać powyżej - standardowo monitorki stać mogą na gumowych nóżkach 3COMa natomiast gniazda na kolce kuszą :)

[ Dodano: 2007-05-18, 19:35 ]
No i zagrały. Punktowy, pięknie zaznaczony bas, kapitalna średnica, śliczne wysokie a baza stereo taka że szczęka opada. Jestem pod wrażeniem Usherów. Żeby takie maleństwa tak dynamicznie grały...
Sesja foto i opis może jutro - bo na razie siedzę i słucham wszystkiego od nowa :)

Powrót