Witam serdecznie, mam problem z wyliczeniem litrażu skrzyni z głośnikami o nazwie WM.STX.8.1.80.4.F.S.MC. Chciałbym zrobić obudowę bass reflex na dwóch właśnie takich głośnikach. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Oczywiście dla jednego głośnika.25L Closed
Czyli obudowy bass reflex do tego głośnika nie da się wyliczyć ? :/. Nie podoba mi się brzmienie obudowy zamkniętej no ale cóż..
No tak.. , pierwsze słyszę o takim ułożeniu, uzyskujemy lepsze brzmienie dzięki takiemu rozmieszczeniu, czy jak ?
albo zamiast 2 kiepskich, jeden lepszy glosnikLepiej trochę dopłacić i nawet kupić coś trochę mniejszego
Patrz na SPL a nie moc, która teoretycznie powinna opisać wytrzymałość cewki a praktycznie wielu producentów ma ten parametr wyssany z palca..że ma małą moc i nie trzeba napędzać go nie wiadomo czym..
to jak glosno zagra, powie wlasnie efektywnoscNo patrzę, ale jeśli będzie duża moc głośnika to nie będę w stanie go napędzić i nie będzie grał tak głośno i dobrze jak powinien.
to nie mogles kupic 2 cewkowego STXa samochodowego?W niedalekiej przyszłości chciałbym właśnie aby te dwa głośniki grały pod radiem samochodowym przez jakiś czas
można byłoby to podłączyć tak, że jeden kanał na jedną cewkę a drugi na drugą ?
ja te brednie ciagle prostuje a moj moder mi to utrudnia...Nie.
Podłączając tak pod radio mógłbyś uszkodzić głośnik ponieważ te sygnały mogą się różnić od siebie.