• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Obudowa do SONY x-ploud xs-l154p5b

Reakcji
0
Witam!!
Mam problem z wyliczeniem prawidlowej obudowy do glosnika sony takiego jak w tytule.
Producent dal wymiary 2 przykladowy skrzyn zamknietej i bas reflex ale sa za duze i w prostokacie. Mi chpodzi o obudowe ze skosna sciana tylna aby pasowala do siedzenia. Prosze o pomoc bo juz nie wiem jak to wyliczyc zupelnie.
Z gory dziekuje za propozycje wyliczonych przez znajacych sie na rzeczy!!

[ Dodano: 2007-04-07, 21:34 ]
dane glośnika:

impedancja 4
d (mm) 316
rdc (ohm) 3,91
fs (hz) 25,6
qts 0,60
qes0,66
qms 7,54
vas (lit) 132,4
vas (cut.ft) 4,68
mms (g) 252
lvc (mh)v1,81
xmax (mm) 5,6
bl (tm) 15,6
pojemnosc obudowy netto 61,1lit. (zalecana obudowa producenta)

moim zdaniem temat powinien zostać usuniety, ale tylko dlatego, że dawidjoju, jest tu po raz pierwszy powstrzymam sie i odeślę do wątku przyklejonego na górze który wyjaśnia co zrobić mając T/S głośnika, odeślę do strony głównej na której są artykuły, do FAQ Nazara - temat również przyklejony, oraz do wzorów matematycznch na pojemność ze szkoły - no powiedzmy średniej..

dawidjoju, najpierw przeczytaj wszystko, później wróć i zapytaj..

Powrót