• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Obudowa dysku 2,5" e-sata do 150zł

Reakcji
0
Panowie mam nadzieję że i tym razem pomożecie;)
Potrzebuję obudowę do dysku 2,5"(dysk będzie robił jako magazyn- w laptopie mam 30gb ssd i 750gb na zewnętrzny tylko trzeba go obudować) Głównymi wymogami są: wyjście e-sata, zasilanie z usb(najlepiej jak by było to na jednym kablu z e-sata u verbatima widziałem taki wynalazek w dysku przenośnym z serii store'n'go), solidna budowa. Co do ceny to myślę że te 100-150zł było by ok. Na razie mam tylko jednego kandydata:
http://allegro.pl/zalman-zm-ve200-sata-2-5-usb2-0-esata-czarna-i2002977059.html
(w sklepach internetowych są po 110zł). Pomożecie?;)

O kabelku nie wiedziałem, dzięki!

A co do obudowy to nie wygląda zbyt ciekawie, no i w tej cenie mam zalmana z jakimś tam dodatkowymi bajerami no i lepiej wyglądającą;) Czekam dalej na propozycje bo może o czymś jeszcze nie wiem:)

http://allegro.pl/obudowa-hdd-wellan...967926463.html
Ja mam taka pod 3,5" dysk, dośc solidnie zrobiona działa poprawnie.

Nie chce pod 3,5":P Ma być to małe i zgrabne;) Poza tym wydaje mi się że tam zasilacz zewnętrzny to już przymus a to odpada całkowicie

A co do obudowy to nie wygląda zbyt ciekawie, no i w tej cenie mam zalmana z jakimś tam dodatkowymi bajerami no i lepiej wyglądającą

Może i nie wygląda ciekawie ale nie widziałem chyba innej obudowy z funkcją zasilania jednym kabelkiem - dlatego tą zaproponowałem.
Moim zdaniem wygoda przede wszystkim a bajery na drugi plan ;)

csbiczek, z tymi zewnetrznymi magazynami to radze uwazac ;) ostatnio upadl mi 500gb w obudowie, glowica udezyla w dysk i kilka miesiecy mojego "zycia" poszlo do komputerowego nieba
teraz kupilem sobie nieprzenosna obudowe 3,5" i przynajmniej spie spokojnie nie muszac sie martwic ze sie zsunie z biurka ;)

Nie chce pod 3,5":P Ma być to małe i zgrabne Poza tym wydaje mi się że tam zasilacz zewnętrzny to już przymus a to odpada całkowicie

Znajdź pod 2,5" tego samego producenta, 2,5" nie bedzie miała zasilacza:) Coś mało w te świeta rozgarniety jestes:P

csbiczek, z tymi zewnetrznymi magazynami to radze uwazac ostatnio upadl mi 500gb w obudowie, glowica udezyla w dysk i kilka miesiecy mojego "zycia" poszlo do komputerowego nieba
teraz kupilem sobie nieprzenosna obudowe 3,5" i przynajmniej spie spokojnie nie muszac sie martwic ze sie zsunie z biurka

W obudowie która poleciłem dysk 500GB WD AAKS upadł mi 2x z biurka i z 2x z górnej szafki na podłoge i działa dalej:) Albo obudowa jest "lepsza" albo mam szczęście:)

Powrót