• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Obudowa labiryntowa do astry 92r ?

plastek88 napisał:
co wy macie do jbl???

Popatrz jak reklamuje sie VoiceKraft albo Alphard:)... wg tego co jest napisane na ich www oraz w ofertach na allegro to sa najlepsze sprzety swiata :)... z JBLem jest niestety czasem podobnie - popularny jest glownie tam gdzie liczy sie znaczek.. dresiki i te sprawy bo to przeciez JBL 1000W z kolorową membraną

plastek88 napisał:
osobiście wolał bym coś ze sklepu bo i gwara i pewniej.... do wydania max 250zl za głośni
Wszystko fajnie ale nie rozumiem jednej rzeczy. Co Ci po głośniku, skoro zamiast grać będzie buczeć i dudnieć zamiast wydawać dźwięk basu?
250zł za głośnik to niewiele, do tego dwie sztuki (do tego 12" jak pisałeś o JBL) będzie trudniej napędzić... myślałeś albo już masz wzmacniacz?
Z tych 250zł za głośnik 12cali można zrobić 1x10cali... Jasne, "łomotu i nawalanki mniej" ale przynajmniej będzie bas a nie dudnienie... Ostatnio w tej cenie był Phase Linear Aliante 10si... jeden z ciekawszych subów jakie słyszałem.
Jak już 12cali to można poszukać IT MDS12, albo MDS10 i wrzucić w br...
500zł to nie mało na suba, gdy się pokombinuje;)

plastek88 napisał:
Phase Linear Aliante 10si a no to przecież daj taka kasę http://pl.youtube.com/watch?v=cedfX-gzHuM&feature=related kilka takich a pewnie dało by się taki efekt uzyskac....:/ to kupie i daj jeszcze kasę na wzmacniacz do niego... :???: pamiętaj to głośniki do auta...i nie chce więcej włożyć niż auto warte....
Masz 2x250zł=500zł. Sprzedałem Aliante 2 tyg temu za 550zł... z oporami. To był jeden tylko przykład. W weekend zszedł RE AUDIO SR12D4 za 350zł.... i co, nie da się? Bo rozumiem, że ciągle mówisz o 2 głośnikach? Czy jak to w końcu jest?
No a o wzmacniaczu to mógłbyś w końcu powiedzieć... o wszystko mamy się dopytywać? może sam byś ruszył głową...
A co do wzmaka do niego... Alpine 3544 za ok 300zł - tylko nie jestem pewien czy on ma LPF.
Nie wiem ile Twoje auto jest warte, ale znam takich co mają auta młode, nie tanie, a audio i tak przekroczyło wartość auta...
A ten filmik to po cholerę?

niestety juz kilku takich geniuszy tutaj bylo - oceniali glosnik po filmikach...
tak samo dla niektorych znaczek "gra"

Powrót