• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Obudowy do Usher 8945A

Za szybko się poddales
Ten usher jest duzo lepszym glosnikiem niz stx

Widocznie lubisz bardziej "dyskotekowe" brzmienie

A to nie jest tak że ludzie ogólnie lubią takie brzmienie? Jak patrzę na pomiary chyba wszystkich firmowych kolumn, to jest podbicie poniżej 200-300Hz.

Ja uwielbiam usherki, mialem rowniez 15 awx i awx i powtorze to po raz n-ty - nie mialy startu.. szkoda, ze kolega podejmuje taka decyzje.

Zrobienie obudowy testowej wcale nie jest takim dużym nakładem pracy i pieniędzy.
Kupienie przyciętych na wymiar płyt wiórowych do tej 21l obudowy w jakiejś Castoramie itp. to śmieszne pieniądze, BRy już masz. Znajdź tylko użytkownika z Białegostoku, który by Ci wyfrezował otwory pod głośnik i rurę, skręć śrubami i możesz zobaczyć jak to może zabrzmieć.

Myślę, że koszt 20-30zł jest znikomy przy cenie tych Usherów. Popieram przedmówców, warto się postarać, Usherki są tego warte ;P

A moze sie spodoba i bedzie trzeba robic nowe
Wiec lepiej odrazu dac ogłoszenie kupie fronty i po sprawie

Witka
Ale po co te dyskusje, chłopaki. Narazie wiem, że moje monitory zostają w wersji jakiej są i "gitara gra". Usher idzie na półkę.
Może zamienię coś z mojego ogłoszenia na jakieś surowe budy (monitor- najlepiej, podłogowiec) z komorą pod ushera- tak ze 22-24l i wtedy sobie potestuje.
Mam ważniejsze sprawy a "hobby" sobie poczeka. Na czym słuchać mam i to najważniejsze.

Powrót