• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

obudowy ferrytowe

Niestety same rdzenie widzę. Ja potrzebuję pokrywy która zakryje całą cewkę tj cewka jest na pcb i na to pokrywa

Myślałeś może nad ekranem stalowym, takim jak jest na głośnikach, choć stalowy może mieć wpływ na parametry cewki, w sumie może ferryt też mieć wpływ. A jak nie stalowy to może miedziany ekran ? Moim zdaniem da się go prościej zrobić niż znaleźć ferrytowy.

To będzie do pracy inż i głównie na obudowach ferrytowych będę się skupiał dlatego muszę coś wykombinować w tym stylu;)

Jeśli tak to może być problem, z tego co wiem to na szlifierkach płaszczyznowych szlifuje się powierzchnie rdzeni żeby do siebie idealnie pasowały, wiec może nie rozwiercanie a szlifowanie, może warto było by pójść w tym kierunku.

ten dławik jest w plastikowej obudowie i zalany żywicą. Potrzeba mi typową pokrywę....

Powrót