Witam,
z GainClonem ma to nie wiele wspólnego, ale nazwa "Obywatel GC" wpadła mi w ucho.
A więc przedstawiam pierwsza konstrukcje w toku.
Wzmacniacz na LM3886 na płytce z EE T.Giesbertsa.
Schemat: http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=117112
Nie ma w nim kosmicznych elementów za duże ilości $.
Elementy kupywane na Allegro od HFO i tu z miejsca polecam.
Płytkę trawiłem sam i nawet wyszła. Chwilowo trafo ze starego wzmaka "Soniacza", mostek
i 2 kondy 10000uF. Czekam na dopływ funduszy i sprawie mu toroida 150 VA 2x24V Radiator z tego samego wzmaka i też czeka na swoją kolej.
Obudowa będzie od starego tunera Unitry z wyszpachlowanym przodem i z włacznikiem i gałką od głośności.
Wzmak ma być jako napęd do monitorków (które są w produkcji, okazyjnie udało mi się nabyć GDN14 SK i znów czekam na kasę, aby kupić elementy zwrotki i wysokotonówki) i tylko do kompa w godzinach wieczornych, do spokojnych odłuchów.
Już gra, grzeje się i czeka na obudowe.
A wygłada to nieszczęście tak:

Dodam, że gra dość ciekawie.
Narazie podłączony do Magnatów
które udało mi się kupić za 10 Jełro w stanie idealnym
[ Dodano: 2009-02-13, 12:38 ]
Nikt nie skomentował mojego projektu więc nie wiem czy go kończyć (bo taki kiepski) czy się cieszyć bo nie ma się do czego przyczepić.
Jak widać po moim opisie mam wiele zaczętych projektów i pozwolicie że wszystkie w trakcie budowy będę prezentował w tym jednym temacie.
Proszę Moderów o zmianę nazwy tematu na: "Wymysły Keisan'a".
A już dziś pokaże pierwsze prace na monitorkami na GDN14.
Ps. Ja wiem że za dużo zacząłem na raz, więc powoli muszę wszystko pokończyć. Tylko budżet skromny na te cele więc trochę potrwa.
z GainClonem ma to nie wiele wspólnego, ale nazwa "Obywatel GC" wpadła mi w ucho.
A więc przedstawiam pierwsza konstrukcje w toku.
Wzmacniacz na LM3886 na płytce z EE T.Giesbertsa.
Schemat: http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=117112
Nie ma w nim kosmicznych elementów za duże ilości $.
Elementy kupywane na Allegro od HFO i tu z miejsca polecam.
Płytkę trawiłem sam i nawet wyszła. Chwilowo trafo ze starego wzmaka "Soniacza", mostek
i 2 kondy 10000uF. Czekam na dopływ funduszy i sprawie mu toroida 150 VA 2x24V Radiator z tego samego wzmaka i też czeka na swoją kolej.
Obudowa będzie od starego tunera Unitry z wyszpachlowanym przodem i z włacznikiem i gałką od głośności.
Wzmak ma być jako napęd do monitorków (które są w produkcji, okazyjnie udało mi się nabyć GDN14 SK i znów czekam na kasę, aby kupić elementy zwrotki i wysokotonówki) i tylko do kompa w godzinach wieczornych, do spokojnych odłuchów.
Już gra, grzeje się i czeka na obudowe.
A wygłada to nieszczęście tak:

Dodam, że gra dość ciekawie.
Narazie podłączony do Magnatów

[ Dodano: 2009-02-13, 12:38 ]
Nikt nie skomentował mojego projektu więc nie wiem czy go kończyć (bo taki kiepski) czy się cieszyć bo nie ma się do czego przyczepić.
Jak widać po moim opisie mam wiele zaczętych projektów i pozwolicie że wszystkie w trakcie budowy będę prezentował w tym jednym temacie.
Proszę Moderów o zmianę nazwy tematu na: "Wymysły Keisan'a".
A już dziś pokaże pierwsze prace na monitorkami na GDN14.
Ps. Ja wiem że za dużo zacząłem na raz, więc powoli muszę wszystko pokończyć. Tylko budżet skromny na te cele więc trochę potrwa.