• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ocena zestawu 5.1 ...

odradzam takie zestawy, jak juz badzo chcesz to kup cos 2.1 ale lepszej jakosci i zzeby miał normalne głosniki,
bo takie zestawy graja jak by to powiedziec tak sztucznie i plastikowo/metalicznie ak kto woli

bas i góra ... bo średnicy w tych głośnikach nie uświadczysz ... jesli do gier to looz ale do muzyki odradzam lepiej kup sobie lepszy zestaw 2.1 ....

Tak jak pisał poprzednik, przesadzony bas który przy większych głośnościach sie dławi. Ale jak nie masz zamiaru trząść domem, a chce oglądac filmy i grać w gry to myślę, że wybór jest dobry.

Chodzi oto że ja mam 2.1 Fujitsu-Siemens

Sub - 15 W
Monitorek - 3 W

Razem = 21 W :) bardzo ładnie gra ale niestety sub juz przy wiekrzych ilościach basu "pierdzi":)

Witam! A ja z innej beczki...mam zestaw 5.1 do Kina domowego firmy Teac HCS-8800.Moje pytanie jest takie czy ktos nie wie przypadkiem dlaczego w tych glownych kolumnach sa 4 wejscia na kabel ze wzmacniacza???Dwa + i dwa -...probowalem przelaczyc z jednego + i - na druga mozliwosc ale zadnej zmieny nie dostrzeglem...za odp bardzo dziekuje:)

chodzi o to ze masz oddzielnie zasilany glosnik niskotonowy (albo niskosredniotonowy) i oddzielnie wysokotonowy

Powrót