• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Odnawianie głośników!! Pomóżcie!

Reakcji
0
Pisałem już o tym w którymś poście ale nie dostałem odzewu! więc napiszę jeszcze raz w topicu do tego przeznaczonym, mianowicie mam problem ze zmianą resorów w starych tonsilowskich głośnikach. Kupiłem sobie nowe resorki specjalnie przeznaczone do tych głośników oraz dostałem instrukcje montażu. Niestety nie zdawałem sobie sprawy, że to może być takie trudne :D

Problem mam taki wyczyściłem już głośnik ze starego resora, niestety nie wiem jak po nałożeniu nowego przykleić go porzadnie do membrany, tutaj pytanie: czy da się zdjąć membranę i nakleić na nią resor oddzielnie a następnie przyczepic membrane do kosza i wtedy ostatecznie resor do kosza. Czy ktoś z was już zmieniał resory i chce się podzielić uwagami niech się dopiszę do tego wątku!! z góry dziękuję i pozdrawiam!

Powrót