• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Odtwarzacz Mp3 przenośny Jaki? + słuchawki

• Autor wątku Autor wątku GTK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

GTK

Reakcji
0
Pytanie może banalne aczkolwiek dla mnie wybór odtwarzacza mp3 to nie taka prosta sprawa. Co chciałbym mieć? Prosty odtwarzacz mp3 o dobrej jakości grania i tu moje pytanie czy są różnice w brzmieniu takich małych odtwarzaczy? Bardziej mi zależy na dobrych słuchawkach i tu będę koncertował swoją uwagę. Myślałem o KOSS KSC 75, nie wiem czy coś lepszego za takie pieniądze jest się w stanie znaleźć. Jak macie jakieś pomysły co do konfiguracji proszę pisać

polecam sony f-608; jakość dobra, kitowe słuchawki są b.dobre; jedyny minus to brak obsługi flac i kabel zasilający usb (brak zwykłej ładowarki sieciowej; ogólnie jest dostępna, ale droga)

Tak, jest różnica w brzmieniu - różne odtwarzacze mają różne układy w środku. Prawda niestety jest bolesna i większość odtwarzaczy gra po prostu kiepsko.
Powiedz ile masz środków to się coś wymyśli.
KSC 75 jak za swoją cenę są dobre i nic lepszego nie wymyślisz.

Caleb, a ile trzeba mieć siana na coś co gra już zacniej od 90% marności?, niestety będę musiał zrezygnować z Koss ponieważ potrzebuję kupić słuchawki które mi się dzisiaj rozwaliły i myślałem o sony mdr 700, ktoś miał może kontakt z nimi?

Ja korzystam z discmana Panasonic SL-SX325 kosztującego grosze. Jakością dźwięku miażdży prawie wszystko przenośne, no ale to nie odtwarzacz mp3 ;). Gra to dużo lepiej od słynnego i "legendarnego" iRivera iFP.
Generalnie nie mam zbyt wielkiego obycia. Posiadam Sansę Clip, ale tego nie polecam, jeśli zależy nam na dobrym dźwięku ;). Z współcześnie dostępnych chyba najlepszym wyborem jest jakiś Sony, np. NWZ-S638 (lub NWZ-S639). Dużym plusem jest też to, że od razu w zestawie dostajemy bardzo przyzwoite słuchawki.

Powrót