• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Odtwarzacz mp3 z opcją nagrywania (line in)

Reakcji
0
Planuję kupić odtwarzacz mp3. Opócz słuchania muzyki ma mi też slużyć do eksperymentalnego nagrywania. Próbowałem już użyć irivera mojego brata, ale nagrywa mp3 max 96kbps i potwornie szumi...
no więc jakie znacie modele odtwarzaczy i jakie mają parametry nagrywania (bitrate itp) fajnie by było jakby ktoś mógł mi zapodać plik z nagraniem, ale bez dołączonego sygnału, mógłbym sobie sprawdzić jaki jest poziom szumów.

ja widziałem na allegro jakiegoś zoltrixa co niby nagrywał nawet bez kompresji... tylko że poza allegro to widziałem go tylko w jednym sklepie i to w kosmicznych cenach z zeszłego roku...

oglądałem ostatnio różne playery w media markcie, ale za cholerę nie mogę dostać informacji z jakim bitratem nagrywają...

[ Dodano: 2006-01-21, 15:43 ]
maxdila, masz takiego iAudio?? jeśli tak, to nagraj kawałek ciszy i mi prześlij...

ja testowalem kiedys irivera i nagrywal dobrze - tyle ze nagrywalem glos (mowe ludzka)
moze chcesz poekperymentowac z muza, a moze miales jakis inny model ktory gorzej nagrywa

ale wlasni irivka polecalbym - tyle ze ta cena.... :/

Niestety nie mam go bo mam iRiver H10 ale dużo o nim czytałem tu masz recenzje
G3 http://www.mediatune.pl/news.php?extend.124
G5 http://mediatune.pl/news.php?extend.114
Podaj ile masz kasy na tego odtwarzacza, pozatym na tym forum co ci podałem jest dział chyba testy gdzie są umieszczone sample, zaloguj się tam i napisz posta jaki masz problem na pewno ktoś pomoże, a gwarantuje że wiedza tych ludzi z tego forum jest ogroma, testowali lub wiedzą coś prakycznie o karzdym playerze.

StuffX napisał:
ja testowalem kiedys irivera i nagrywal dobrze

dla kogo dobrze dla tego dobrze... ja miałem irivera ifp-790 i nagrywał niestety tylko 96kbps... :/ strasznie szumiał i przenosił tylko do 11kHz...
potrzebuję czegoś co nagrywa w szerszym pasmie i mniej szumi
miał ktoś do czynienia z tym??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82587036
niby można nagrywać nawet z 48khz, ale czy napewno...

heh... subiektywne oceny jakichś tam kolesi z forum mało mnie obchodzą... wogóle to dyktafon mnie nie interesuje bo w tym przypadku nie ma co mówić o jakości nagrania... grunt żeby mowa była zrozumiała...
proszę o konkrety, dane techniczne a najlepiej plik z nagraniem... (bez dołączonego sygnału wcisnąć record na trzy sekundy i po krzyku... no chyba że komuś chce się pobawić to można nagrać szum różowy z generatora)

no więc panowie?? jakie macie odtwarzacze?? bo z tego co wiem to jakieś creativy też mają opcję nagrywania line in...

Dzięki JAREK, szum wydaje się być mniejszy niż w tym iriverze, no i nie jest obcięty przy 11kHz...

Powrót