• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ogólnopolski test IQ :)

Jak ktoś chce sobie zmierzyć Iq to polecam wizyte u psychologa, sam byłem na takich badaniach kilkakrotnie i są zdecydowanie bardziej miarodajne od tego typu testów. I tak nawiasem-średni wynik polaków równy 100 woła o pomste do nieba...

Po pierwsze wQrzyłem sie nieziemsko bo mi wzięło 9zł z telefonu :neutral: Brr chiński chyłt małketingowy, ale działa :mrgreen:

Twój iloraz inteligencji 97 :D witaj w klubie :razz:
śr. IQ w Twoim mieście 90
Pozycja w rankingu serwisu 4208
Osób o niższym IQ 64345

Jakby to nie kosztowało to sam bym sobie zmierzył bo coś strasznie niskie te wyniki wychodzą Wam.

Pewnie test bierze pod uwagę czas wypełniania co może być współczynnikiem dla wyniku końcowego - stąd takie wysokie rezultaty na chybił-trafił.
Druga sprawa, to test jest monozadaniowy , czyli zadania są jednego określonego typu. To jest oczywisty mankament. Jak robiłem test w WIML'u to dostałem podobną książeczke z zadaniami do uzupełniania takich szachownic ale to był jeden z 4 etapów ! Każdy etap sprawdzał inteligencje pod nieco innym kątem, jak ktoś słabo wypełnia takie szachownice to sie rechabilituje np w jakimś przestrzennym widzeniu czy zadaniach tekstowych.
Akurat w przypadku szachownic odpowiedź jest uzyskiwana na bazie jakiegoś kryterium np kształ którego nie było w linii, albo suma lub róznica dwóch poprzedzających kształtów, linia w poziomie w pionie po przekątnej itp itd. Są zadania oczywiste ale w tych trudniejszych można doszukać się kilku kryteriów ;).

Moj wynik tylko 108. W życiu zrobiłem kilka testów iq i wyniki wahały mi sie od ponad 130 do ok 100, dziwne , że człowiek raz jest "głupszy" raz nie , po prostu to zależy w dużej mierze od konstrukcji testu który jest czasem mało miarodajny.

To jakieś nieporozumienie :neutral: . Na jakiej podstawie mamy odpowiadac na te pytania? Od tak sobie co nam przyjedzie do głowy? I to ma byc test iq. To jakiś żart.
BTW: małym druczkiem pisze, że wynik jest liczony również na podstawie czasu odpowiedzi na poszczególne pytania :razz:

malyzmc napisał:
Na jakiej podstawie mamy odpowiadac na te pytania? Od tak sobie co nam przyjedzie do głowy?
No bez przesady... przecież to oczywiste, że w każdym pytaniu jest (teoretycznie) tylko jeden obrazek dopełniający jakiś schemat i musisz wskazać, który z proponowanych nie naruszy prawidłowości rzędów i/lub kolumn.

-------------------------------------

Twój iloraz inteligencji 125
średnie IQ Polaka 100
śr. IQ w Twoim mieście 99
Pozycja w rankingu serwisu 171
Osób o niższym IQ 139811

Nie spieszyłem się. Jak widać czas ma mniejszą wagę niż poprawne odpowiedzi.
Podzielam zdanie Yoshiego. Zdecydowanie twierdzę, że nie da się oszacować inteligencji na podstawie testów. Każdy z nich jest inny i w każdym teście osiągniemy inny wynik. Człowiek wymyślił współczynnik IQ tylko nie wymyślił jak obiektywnie oszacować jego wielkość...

A tak przy okazji: ciekaw jestem jaki test rozwiązywał Leonardo da Vinci :lol:

:bzdura:

Leonardo pewnie wymyślił ten test wiec ma maxa a pozostali takie daremne wyniki :lol:

Może opracujemy swój test ?

120. Test strasznie krotki i zadania tylko jednego typu. Jak bylem maly to mi u psychologa robili test i byl duzo bardziej zroznicowany. Moze ten test kazdemu automatycznie 20 punktow kroi z wyniku bo ktory inteligentny czlowiek sie da tak wkrecic w zaplacenie 9zl?

9zł za takie coś :evil: , dobrze, że nie miałem kasy i nie mogłem skusic się na zobaczenie wyniku :mrgreen:

Dokładnie, jak robić test to u psychologa, trwa wprawdzie dość długo ale jest miarodajny. Ostatnio miałem robiony w 5 klasie podstawówki ale wynikiem nie będe sie chwalił :P

wale to, nie sprawdzam wyniku - dycha sie przyda na cos bardziej konkretnego - chocby dzisiejszy wieczor... dziwi mnie tylko dlaczego na stronie jest napisane
Właśnie ukończyłeś pomyślnie test inteligencji. Aby otrzymać wyniki wyślij sms na podany numer. Uwaga, promocja! Tylko teraz, korzystając z promocji '1PLN' za usługę zapłacisz 1 zł!
, a numer na jaki mam wyslac smsa zaczyna sie na 79***, wiec to chyba oczywiste, ze zaplace 9zl. Tylko czy mozna tak oszukiwac?

Powrót