• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Opinie na temat TVM ARN-116-60

Reakcji
0
http://www.empire-audio.eu/TVM-ACOUSTICS/niskotonowy/arn-116-60-8.htm

Co sądzicie o tym głośniczku? Planuje zbudować małe satelitki do komputera.
Jaki wysokotonowiec do tego byłby najlepszy (w podobnej cenie)?

PS. Była by to moja pierwsza (przemyślana konstrukcja), jeśli udało by mi się je złożyć to jakim wzmacniaczem je napędzić i jaka zwrotnica? Chodzi oczywiście o jak najniższe koszty

Głośnik bardzo fajny :)
Optymalna buda to 2-3l , closed lub br strojona jak najniżej się uda :)
Poniżej 60hz będzie ciężko, ale i ów 60hz daje mu spore możliwości :)
Jeśli nie masz kasy na wysokiego conajmniej o klase lepszego niż arvka lub stx AJ to lepiej wcale go nie dawaj...
Głośnik gra dość szerokopasmowo wiec nie będzie problemów z brakiem góry.

Mam dwa takie w centralnym razem z arv wszystkie w ekranie, jak podpiąłem to zamiast front powiem że bas z nich mnie miło zaskoczył, mimo że są w 8 litrach closed, według mnie głośnik ok i mimo że dość "szeroko" gra to wysokotonowy by się do tego przydał, powiem że z arv gra to dość przyzwoicie, ale sc10n byłby lepszy.
pozdrawiam

w tak dużej budzie jak na 10cm głośniki proponowałbym br - więcej dołu + większa wytrzymałość mocowa.
Imho arvka więcej psuje niż dodaje, sc10n lepszy, ale też bez rewelacji...

Powrót