• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

opinie o panelu WST200P

Reakcji
0
Chciałbym go zastosować do głośnika Tonsila GDN 20/80/2 8Ohm, trafo mam VA200 2*24V, co sądzicie o tym wzmacniaczu?

na tym trafie bedziesz mial porazajace 40w/8omach jesli wzmacniacz wogule bedzie dzialal na tak niskim napieciu.

irek napisał:
na tym trafie bedziesz mial porazajace 40w/8omach jesli wzmacniacz wogule bedzie dzialal na tak niskim napieciu.

Irku, jakie trafo będzie najodpowiedniejsze, przy założeniu maksymalnego bezpiecznego poziomu mocy?

Jeżeli będzie tak jak Irek napisał to trafo powinno mieć takie napięcia jakie podaje producent, czyli 2x28V.

z trafa 2x28v bedzie 100w/4omach i ok 60w/8omach. nie wiem jakie jest maksymalne napiecie zasilania tej koncowki bo przy pracy na 8omach to jest najwazniejsze. zeby uzyskac sensowne 80-100w/8 trzeba miec trafo z napieciem 2x30-32v.

irek napisał:
z trafa 2x28v bedzie 100w/4omach i ok 60w/8omach. nie wiem jakie jest maksymalne napiecie zasilania tej koncowki bo przy pracy na 8omach to jest najwazniejsze. zeby uzyskac sensowne 80-100w/8 trzeba miec trafo z napieciem 2x30-32v.

Sprawa jasna, dziękuję Irku.

Powrót