• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ostinato jaka kopułka? + buda

Reakcji
0
Witam mam pytanie odnośnie zastosowania orginalnej zwrotnicy do Ostinato czy lepiej jest zastosować głośnik wysokotonowy Morela niż vify i czy moge wykonać budę prawie identyczną tylko bez pochylonego tyłu. Czyli ta sama wysokość i szerokośc. Proszę o porady bo muszę zamówic głosniki do tego projektu

a to ostinato bylo z morelem? :shock:
chyba chodzi ci porownanie oryginalnego ostinato VS M18WH + MDT 29?
trudno powiedziec bo nie slyszalem morela

obudowe mozesz zrobic prawie dowolna. a pojemnosc od ok 15 litrow do 25
w oryginalnym projekcie bas zaczyna sie ociagac

jak dla mnie m 18wh plus morel w 18 litrach i pochyla scianka to zaden problem :)
ciechu masz blisko wiec jak chcesz wpacnij odsluchac a nie ma juz morela mtd 29 tylko cat 298 aleparametry identyczne

XYS masz taki zestaw na Vifkach to powiedz jak to gra bo też się przymierzam do nich albo do Visatonów.

XYS to oznacza że masz takie kolumienki z innym wysokotonowcem czy też zrobienie takich kolumn jest dla ciebie prościzną POzdrawiam Wpaść nie wpadnę bo jestem teraz zapracowany
Ale dzięki za zaproszenie

mam na przodzie m18wh plus morela w podlogowce z pochylym tylem na tyle ta sama kombinacja ale w duzym monitorze objetosc taka sama
toma085, ja mam vife i morela gra to ladnie chodz obecnie mamd zialajace prototypy ss inny swiat :)

Nie na temat...
XYS, jak zaczniesz sie bawic SS to wypozyczylbys na tydzien morele? chcialbym zobaczyc jak moze zagrac XT18WH na zwrotnicy borysa... ale to dopiero jak skrzynki polakieruje

toma085, ja mam vife i morela gra to ladnie chodz obecnie mamd zialajace prototypy ss inny swiat :)

XYS to pochwal się co to za SS i czy są drogie bo jak by była do tego zwrotka ta może bym się skusił.

Czy mozecie mi wyjaśnić co oznacza pojęcie inny świat patrz - zupełnie inne doznania ( jaka różnica w cenie) Bo skłaniam się na początek nad zrobieniem monitorków tanich do kompa a jak mi w miare pojdzie to zabiore sie moze w późniejszym czasie za porządne podłógówki (więc za rok moge miec budzet 2k zł i inne wymagania). Może jakaś propozycja na monitory do kompa. Pozdrawiam

Powrót