Mam ciekawą historyjkę. Szukałem głośników do samochodu 13cm, chętnie Helix Dark Blue 52.1 bo podobno oferuje niezłą średnicę i wysokie tony. Ostatnio pojawiła się ciekawa aukcja:
http://allegro.pl/item1168522068.html
Witam mam dziś na sprzedaż zestaw odseparowany Helix DB 52.1 Kupiłem go 3mc temu lecz musiałem sprzedać auto a gość nie chciał głośników stan jak nowe tylko pokrywki od jednej zwrotnicy mi brakuje pewnie jeszcze w drzwiach została

Grały pod wzmacniaczem JBL GTO 4060 który też mam na sprzedaż na innej aukcji nie katowane Gorąco polecam!!!!!!
Byłem poważnie zdecydowany na głośniki, ale chciałem coś z ceny stargować. W międzyczasie zajrzałem na inne aukcje sprzedawcy
Darek590, a tam wspomniany wzmacniacz JBL , oraz głośniki audio system x ion 165, które wrzuciłem z googla co to jest w ogóle, rzadki sprzęt, dość drogi jak się okazało. No i natrafiłem na ten temat:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1611807.html
I tak czytam sobie... a tu nagle tekst:
na przodzie mam Helixy 52.1 też pod wzmacniaczem a AS mi zostały po poprzednim właścicielu który popalił w nich cewki ale wysłałem je do regeneracji i teraz wróciły i szkoda je wywalić
patrzę na login kolesia -
darek590, na allegro Darek590, na aukcji Pleszew, na elce

leszew i Ostrów" - czyli koleś ten sam na 100%. W aukcji "nóweczki fabryka" a na forum popalone cewki, głośniki zajeżdżone, po kimś. Jeszcze w marcu tego roku ulepszał audio, a na koniec lipca samochód sprzedany (obstawiam dzwona). W mailu zarzekał się, że nowe (paragonu "szuka" któryś dzień z kolei) i nic nie wie.
Normalnie bym napisał do gościa, który to ścierwo kupił, ale oczywiście allegro, które jest nastawione wyłącznie na zysk, daje przyzwolenie na złodziejstwo i ukrywa nazwy kupujących, więc nie mogę do kolesia napisać. Gdybym chciał prawdziwą opinię o magnetyzerach (moc +10%, spalanie -15% itp :lol: ) to też nie zapytam, bo każdy by napisał że to gówno warte. Ale pozytywny komentarz wystawi, żeby sam negatywa nie zarwać... Tak samo widać, że jakiś koleś kupuje ćwiartkę golfa, dach, progi czy silnik, a później wystawia "samochód bezwypadkowy, po dziadku co jeździł do kościoła w niedzielę".
I takie to są często "okazje na allegro", co drugi samochód składany z trzech, zatopki, sprzęt kradziony i naprawiany drutem. Byłem gotów kupić te głośniki, obejrzeć i w razie czego zgłosić sprawę na policję jak nie odda kasy, jest ubezpieczenie kupujących więc nie ma bata żebym stracił na tym, a gnój miałby zonka (płacenie za wysyłki w obie strony albo głośniki za 50zł). Ale allegro nie na rękę takie rzeczy, bo mniejszy obrót, mniejszy zysk, nic nie muszą robić, kasa sama wchodzi w kieszeń.