w efekcie współpracy z takero przemierzyłem jakieś głośniki JVC - licze na to że takero zamieści zdjęcie żeby ewentualni chętni tez byli w stanie je kupić
glośnik jest dość ciekawy ma SPL w okolicach 90dB i pasmo przenoszenia od bidy do 20kHz - przy odrobinie pracy i kombinacji mozna na nim zrobić kolumne 1way - mikromonitorek - cena głośnika to jak słyszałem 6 czy 8zł więc tyle co nic.
mms to jedyne 2,3g!! a BL jest na dość przyzwoitym poziomie jak na takiego mikrusa - 4,48 TM albo jak kto woli N/A
we współpracy z Takero "zdobyliśmy" parametry EW650A - ja je zmierzyłem a Takero dostarczył mi głośnik
wyniki są dość ciekawe - jak przystało na alpharda nic nie zgadza się z deklaracjami producenta - no moze poza SPL - tu przypadkiem udało im się trafić
ciekawostką jest że głośnik ma krzywy dolny nabiegunnik i "niepoddaje się ekranowaniu" magnes nie przylega do powierzchni nabiegunnika i przezto efektywność jego działania jest znikoma.
charakterystyka to istne alpy a przynajmniej wysokie tatry
Nowa seria STX'a 27/150/4SW
no więc tak głośnik ma bardzo dobre parametry!! QTS dość wysoki na granicy zamkniętej i Bass reflex. ale jak w przypadku alfredów dawał bym je do zamkniętej to stx'a dał bym raczej do Bass reflex'a. membrana jest nadal dość lekka. wzrost QTS spowodowany jest prawdopodobnie zmianą cewki na dłuzszą i zawieszenia na takie o większej podatności. a teraz najwarzniejsze jak gra?? no więc gra naprawde dobrze. ze względu na niskie FS (22-23Hz) i duzy spl (88-89dB) gra naprawde nieźłe a w tej cenie praktycznie niema konkurencji. wada w postaci małego X-max została całkowicie wyeliminowana. mimo że symulacja w bass reflex pokazuje podbicie na charakterystyce i impuls niejest za świetny to jednak głośnik w odsłuchu sprawuje się świetnie!! juz przy zwyczajnym TDA7294 jest naprawde głośno a jak dać mu to co lubi najbardzie - waty to gra poprostu miodzio. nie porównuje go oczywiście z peelessami czy Vifami ale na tle Alfreda wypada rewelacyjnie. zawieszenie nie furkocze wytrzymuje duzo większe moce. to juz się robi klasa tonsil - tesla!! a nie totalny Lo-end !! głośnik polecam albo do subwooferów albo kolumn 3 droznych!!. w tej cenie naprawde niema konkurencji!!