zastanawiam sie nad dwoma rozwiazaniami
pierwsze to:
STX GDN 17/80/8 SS lub GDN 14/50/8 SS w obudowie zamknietej 20 l
STX GDM 14/100/8-SS
+ jakis glosnik wysokotonowy
zwrotnica stx (800/5500)
drugie to konstrukcja dwudrozna zamknieta w jakiejs niewielkiej obudowie ( nie wiecej jak 10 l ) tutaj nie mam zadnej koncepcji co do glosnikow :/ bylbym wdzieczny za wszelkie porady
teraz kilka pytan co do stx'ow
slyszalem niezbyt pochlebne opinie o tych glosnikach ale w symulacjach wypadaja calkiem dobrze podobno maja dosc slaba efektywnosc :|
GDN 14/50/8 SS przy zamknietej 20 litrow wyglada w symulacji bardzo dobrze ale mam jednak pewne watpliwosci co do tego jak bedzie to gralo w rzeczywistosci :/
Potrzebuje konstrukcji ktora nie bedzie wykorzystywana do glosnego sluchania muzyki czy naglasniania durzych pomieszczen beda staly na biurku metr odemnie wiec im mniejsze tym lepsze
co do muzyki to glownie rock, techno i b. niski bas mnie nie obchodzi duzo bardziej zalezalo by mi na kontroli i dynamice
wolal bym jednak konstrukcje zamknieta ze wzglegu na lepsza dynamike
mam male doswiadczenie z doborem glosnikow i tutaj licze na wasza pomoc z reszta powoli sobie mysle poradze
pierwsze to:
STX GDN 17/80/8 SS lub GDN 14/50/8 SS w obudowie zamknietej 20 l
STX GDM 14/100/8-SS
+ jakis glosnik wysokotonowy
zwrotnica stx (800/5500)
drugie to konstrukcja dwudrozna zamknieta w jakiejs niewielkiej obudowie ( nie wiecej jak 10 l ) tutaj nie mam zadnej koncepcji co do glosnikow :/ bylbym wdzieczny za wszelkie porady
teraz kilka pytan co do stx'ow
GDN 14/50/8 SS przy zamknietej 20 litrow wyglada w symulacji bardzo dobrze ale mam jednak pewne watpliwosci co do tego jak bedzie to gralo w rzeczywistosci :/
Potrzebuje konstrukcji ktora nie bedzie wykorzystywana do glosnego sluchania muzyki czy naglasniania durzych pomieszczen beda staly na biurku metr odemnie wiec im mniejsze tym lepsze
wolal bym jednak konstrukcje zamknieta ze wzglegu na lepsza dynamike
mam male doswiadczenie z doborem glosnikow i tutaj licze na wasza pomoc z reszta powoli sobie mysle poradze